0
Your Cart
No products in the cart.

Малта и Рицарите: Историята на Великата Белезникарска Орденска Република

Остров Малта, с неговата богата история и култура, е тясно свързан с ордените на рицарите и една от най-значимите глави в тяхната история. В центъра на този удивителен религиозен и рицарски орден стои историята на Великата Белезникарска Орденска Република.

1. Основаване и Завладяване на Малта Великата Белезникарска Орденска Република бе основана през 1099 г. след Първата кръстоносна война като религиозен и военен орден, целящ да предостави защита на паломници към Йерусалим. През 1530 г., след островите Малта и Гозо бяха дарени на ордена от император Карл V, рицарите се установиха на Малта и го превърнаха в своя фортифицирана крепост.

2. Златни години на Великата Белезникарска Орденска Република В периода от 16-ти до 18-ти век, орденът преживява златните си години. Те изграждат множество крепости, църкви и палати по острова, включително известната Сент Джонс Ко-Катедрала. Техният архитектурен и културен вклад все още се възхищава до ден днешен.

3. Боеви Подвизи и Завладявания Рицарите на ордена се изявяват в битките срещу Османската империя и стават символ на храброст и решителност. След дълги обсади и напори от страна на османците, Малта остава под контрола на Великата Белезникарска Орденска Република.

4. Краят на Ордена и Наследниците му През 1798 г., Французите под Наполеон завладяват Малта и изгонват рицарите. Това бележи края на Великата Белезникарска Орденска Република, но наследници на рицарите съществуват и до ден днешен в различни форми.

5. Наследство и Музеи Днес, Малта се гордее с богатото наследство на Великата Белезникарска Орденска Република. Туристите могат да посетят Сент Джонс Ко-Катедрала, Рицарския Дворец и множество музеи, където са изложени артефакти и изображения свързани с рицарите и тяхната история.

Великата Белезникарска Орденска Република остава ключов фактор в историята и културата на Малта. Историята им продължава да вълнува и вдъхновява туристи от целия свят да открият този удивителен остров и неговата богата наследствена история.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

2 екскурзии
Tурция
Пътувай до

Tурция

Имате нужда от помощ?

Обадете ни се:

+359 885 20 95 35