0
Your Cart
No products in the cart.

10 интересни факта за остров Мадейра

Остров Мадейра, намиращ се в средиземноморския регион и принадлежащ на Португалия, е известен с прекрасната си природа, богатата история и уникалния си характер. В следващата статия ще ви представим 10 интересни факта за този чудесен остров:

1. Островът на цветята Мадейра се нарича “Островът на цветята” поради обилната си растителност и разнообразие от цветя. Тук можете да намерите различни видове орхидеи, хамелиси и много други цветя, които цъфтят през цялата година.

2. Най-високият връх в Португалия Островът Мадейра е дом на връх Пико Руиво, който с височина от 1,862 метра е най-високият връх в Португалия. От върха се предлагат невероятни панорамни гледки към острова.

3. Мадейра е родното място на Футбола на Португалия Първите мачове по футбол в Португалия са играни на остров Мадейра през 1875 г. Така че Мадейра може да се счита за колыбелта на футбола в страната.

4. Уникални туристически атракции Островът предлага някои от най-уникалните туристически атракции, включително изживяване на висока скорост върху колелото на тобогана в Фуншал и скачане със ски върху вълните на океана.

5. Известен с мадейра вино Мадейра е известен с мадейра вино, което е подправено и подготвено на специален начин. Това вино е чест гост в много световни ресторанти и се използва дори в готвенето.

6. Дървени тръби в градска улична инфраструктура Градовете на Мадейра имат уникална инфраструктура с дървени тръби, използвани за подаване на вода и други услуги към домовете. Тези тръби са една от характерните черти на архитектурата на острова.

7. Наставничество на Чърчил във войната По време на Втората световна война, остров Мадейра служи като място на изгнието за Португалия и наставничество на лидера на Великобритания Уинстън Чърчил.

8. Разнообразие от спортни активности Мадейра предлага богат спектър от спортни активности, включително сърфинг, голф, планинско колоездене и планинско катерене.

9. Защитен регион на ЮНЕСКО Прекрасният природен пейзаж на остров Мадейра, включително Лавровата гора, е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1999 г.

10. Празненство на цветята Островът е домакин на известното си събитие “Флоралия”, което е масово празненство на цветята и се провежда през април месец всеки година.

Остров Мадейра е наистина уникална дестинация с много интересни атракции и богата история. Този малък раем в средиземноморския басейн е страхотно място за почивка и откриване на невероятни природни и културни богатства.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

2 екскурзии
Tурция
Пътувай до

Tурция

Имате нужда от помощ?

Обадете ни се:

+359 885 20 95 35