Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

8-мартенско празнуване в ресторант “Кафана Тройка”/Kafana Trojka, град Пирот, Сърбия, Дата: 8.03.2020, неделя, Цена: 24 лв.

Тържествен обяд с музика, танци и много веселие по случай 8-ми март в ресторант “Кафана Тройка“/ Kafana Trojka в град Пирот, Сърбия

*Обядът с жива музика в ресторант “Кафана Тройка”/Kafana Trojka се заплаща допълнително и е на стойност: 22 лв.

Тръгване в 7.30 часа от Руски паметник по посока Калотина, Димитровград, Пирот 90 км.

В 9.00 туристите разглеждат Суковския манастир,разположен на река Ерма, построен през 1858 г. Манастирът е зографисан от самоковлията Васил Попхристов през 1869. Посетителите тук са привлечени и от уникалната фреска на Света Богородица Крилатица – Утешителка, изрисувана върху южната стена на храма.

В 10.30 часа – групата пристига в град Пирот.Градът е разположен от двете страни на река Нишава.Туристите могат да пазаруват на известния местен пазар. Обектите с историческо значение са крепостта на Момчил воевода от 14 век и старите възрожденските храмове, изградени и изписани от самоковски майстори: “Света Троица” и “Света Богородица Успение”.

В 13.30 групата пристига в ресторант “Кафана Тройка”/ KafanaTrojka – град Пирот за участие в тържествения обяд по случай 8-ми март – допълнително заплащане от 22 лв.

Празникът ще бъде озвучен от оркестъра на ресторант “Кафана Тройка”/Kafana Trojka.

Менюто включва:

* Шопска салата

* Плескавица с гарнитура

* Минерална вода

* Топла питка

* Кафе/ Чай

* Десерт

Музика, танци и добро настроение!

Отпътуване за София в 18.00 часа.

Цената на екскурзията включва: транспорт, гранични и пътни такси, медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК “Евроинс” и екскурзоводско обслужване.

Общи данни за паспортов и визов режим:

Необходима е лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Децата под 18 години трябва да имат задграничен паспорт и ако пътуват без родителите или само с единия родител – трябва да представят оригинал и копие на нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване от родителите!