Туристическа агенция "Ваканция Роза"

Фестивал на лалето 2020, 30.04.- 3.05.2020 г., четвъртък-неделя, Цена: 149 лв., Истанбул

Истанбул, Църквата на Първото число и Принцовите острови

* Туристите ще отседнат в хотел “Флоранца Сити” 3*/ Floranca City 3*“– кв. Лалели

1 ден – 30.04., четвъртък

Тръгване на 30.04., четвъртък, от София в 22.30, пл. Руски паметник, в 23.30 на бензиностанция ШЕЛ Пазарджик, в 00.30 – на ОМВ бензиностанция до хотел Санкт Петербург-Пловдив, в 01.30 – на бензиностанция “Стаза” – Стара Загора, в 02.30 – на ОМВ Хасково, следва  Свиленград, Капитан Андреево/Капъ куле, Истанбул.

2 ден – 01.05., петък

7.30 – В Истанбул – Най-напред се посещава църквата „Света Богородица“ на Първото число. Легендата повелява, че само на Първо число от месеца тези, които желаят, могат да си купят ключе и да го “обвържат” със свое съкровено желание. Когато желанието се сбъдне, те трябва да върнат ключето обратно в храма.

В 9.00 заедно с местен гид започва панорамната обиколка на Истанбул.Автобусът преминава по крайбрежния булевард “Кенеди”, площад Таксим, гара Сиркеджи,площад Еминоню, моста Галата. Разходката продължава от европейската към азиатската част на града по въжения мост над Босфора и групата има кратък отдих в парка Чамлъджа – най-високата част на Истанбул, откъдето се наблюдава проливът.

При връщането в Европа туристите разглеждат обновената българска църква “СВети Стефан”.

12.00 – По желание – круиз по Босфора – корабчето преминава близо до новия султански дворец Долмабахче, Чираан палас, квартала Ортакьой, отбранителните крепости Румели и Анадолу Хисар, летния султански дворец Бейлербей, Военното училище, гарата Хайдарпаша и покрай много богати къщи и дворци.

Свободно време за посещение на близките пазари Капълъ чаршъ, Египетския пазар и на други магазини.

19.00 – По желание – “Нощен Истанбул” – при 15 записани туристи се посещава новият Аквариум с 20 000 морски обитатели и 200 вида земноводни – 75 ТЛ вход в МОЛ “Емаар” и светлинното шоу “Пеещите фонтани” – и двата обекта са в азиатската част на Истанбул. В МОЛ Емаар – има магазини на световно известни марки Hugo Boss, Gucci, на местните LC Waikiki и т.н.

3 ден – 02.05., събота

9.00 часа – Посещение на парка Емиргян за разходка сред алеите с лалета – красиви и богато оформени алеи от разноцветни лалета и високи средиземноморски борове.

Кафе – пауза в Жълтия павилион на парка.

10.30 – По желание – Придвижване към двореца Долмабахче. Посещение на  един от най-бляскавите дворци в Европа, създаден от архитектите Балиан по поръка на султан Абдул Меджид I в средата на 19 век.Стил – барок, рококо, неокласическа архитектура.Бляскави салони,красиви полилеи от кристал, фина дърворезба,покрита със злато,кристално стълбище и прекрасни външни градини – това накратко е дворецът.

12.30 – От морска гара Кабаташ туристите отпътуват за остров Бургазада, който се намира на девет мили от най-близкото Истанбулско пристанище. Бургазада е по-висок и по-озеленен от останалите Принцови острови.Вилите на Бургазада привличат вниманието с изяществото и красотата си. Във Византийската империя е наричан Антигони.Днес на Бургазада има три гръцки православни църкви. Прочутият турски поет и писател Саит Фаик Абасъянък също е живял на острова. На пристана е поставен негов бюст, а домът му е превърнат в музей.

Обиколката с файтон слага началото на романтичната разходка на острова. Обяд – на острова.

* При желание на туристите вместо остров Бургазада, може да бъде посетен остров Халки (Хейбелиада), тъй като Халки е по-богат на исторически събития и е особено важен за нас с присъствието на много българи там през епохата на Възраждането!

В 15.30 групата потегля обратно с ферибота за Истанбул.

16.30 – Заедно с нашия гид туристите се отправят към небостъргача Сапфир, за да се изкачат на 64-я етаж и наблюдават Истанбул от неговия покрив.Тези, които желаят, участват в 4D симулация на въздушна разходка над Истанбул с виртуални посещения на знаковите места в града.

Отпътуване към хотела и свободно време.

21.00 – Организирана вечеря в Турски или рибен ресторант – заплащане на място.

3 ден – 03.05., неделя

8.30 –  Закуска и напускане на хотела. Посещение на Историческия площад Хиподрума. Отвън се разглеждат византийската базилика “Света София”, Синята джамия, Колоната на Константин, Египетският обелиск, Змиевидната колона и Фонтанът на Вилхелм II. Всяка една от забележителностите, както и водохранилището Йеребатан, разположено наблизо, могат да бъдат посетени заедно с местен гид.

При времева възможност – при излизането от Истанбул се посещава византийската църква с чудотворното аязмо и рибите в кв. Балъклъ – “Света Богородица Живоприемен източник”.

11.30 – Отпътуване за Одрин.

В Одрин:

* Посещение на Стоковата борса

*Посещение на Покрития пазар Араста и на близките магазини, разположени около джамията Селимие.

17.00 – отпътуване за България.Прибиране в София – късно вечерта.

******************

*Участието на туристите в допълнителните екскурзии се заявява и заплаща в офиса на Агенцията, тъй като повечето екскурзии изискват предварителна резервация. Туристите, които се включват на място, в последния момент – плащат услугата по-скъпо с 5 евро!

Цената включва:

* Транспорт с лицензиран автобус – 3*

* 2 нощувки със закуски в хотел Floranca City 3* , кв. Лалели

* Посещение и пазаруване в град Одрин

* Присъствие на водач от Агенцията и на местен екскурзовод с български език по време на пътуването.

* БОНУС – пешеходна обиколка на площад Хиподрума.

Цената НЕ включва:

* Панорамна обиколка на Истанбул – на европейската и азиатската част на града с посещение на българската църква “Свети Стефан” – 15 евро.

* Посещение на парка Емиргян – 5 евро

* Разглеждане на дворците Топ капъ сарай, базиликата “Света София”, двореца Долмабахче и на небостъргача Сапфир – по 20 евро за всеки един от обектите с включен билет и беседа от местен гид.

* Пътуване с корабче по Босфора – 17 евро

*Пътуване с ферибот до и от остров Бургазада с включен двупосочен билет – 10 евро

* Цената за организираната вечеря в Рибен или в класически Турски ресторант се уговаря на място.

* “Нощен Истанбул” – 20 евро – осъществява се при 15 записани туристи!

* Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро от ЗД Евроинс – 3 лв. на човек

*Агенцията си запазва правото да промени реда на екскурзиите, ако това се налага!

ВАЖНО: ВСЕКИ ТУРИСТ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ С ДАТА НА ВАЛИДНОСТ 60 ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ЕКСКУРЗИЯТА!За деца под 18 години, пътуващи без родители или само с единия родител – е нужно – нотариално заверена декларация, подписана от другия родител(родителите) – (оригинал и 2 копия) и копие от акта за раждане на детето.

За деца под 18 години, пътуващи без родители или само с единия родител – е нужно – нотариално заверена декларация, подписана от другия родител(родителите) – (оригинал и 2 копия) и копие от акта за раждане на детето.