Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

На Цветница в Балчик, 11 – 12.04.2020 г.,събота–неделя, Цена: 115 лв.

Балчик, нос Калиакра и Аладжа манастир

1 ден – събота – 11.04., Лазаровден!

Тръгване в събота в 7.00 часа от Руски паметник и в 7.30 от Казичане по магистрала Тракия, посока Варна. След град Варна – транзитно преминавне – се достига Аладжа манастир – 450 км.Това е единственият средновековен скален манастир в България, архитектурен паметник на културата от национално значение.

Разглеждане на обителта и отправяне към град Балчик – 26 км. Настаняване и кратка почивка в хотел „ЛОТОС“ 3*.

Разглеждане на Ботаническата градина и на „Дворецът“ на румънската кралица Мария.  

Ботаническата градина, която има колекция от растителни видове, донесени от цял свят, е разположена на площ от 16 акра. Едни от най-големите атракции тук са фигурите от цъфнали лалета и колекцията от гигантски кактуси, растящи на открито от април до октомври. Кактусовата площ е втората по големина в Европа след тази в Монако.  

 „Дворецът” в гр. Балчик е бивша лятна резиденция на румънската кралица Мария. През 1924-та, кралицата на Румъния Мария Александрина Виктория де Единбург се влюбва от пръв поглед в малкото късче българска земя, разположено на брега на Черно море. На това място в уединение и покой кралицата прекарва най-хубавите си мигове. Вековните дървета, полските цветя, ручеите и птиците, дори заглъхналите стари воденици докосват кралица Мария и тя пожелала след нейната смърт сърцето й да остане завинаги тук.

2 ден – неделя – 12.04., Цветница!

Закуска и напускане на хотела.

В 10.00 групата се отправя към нос Калиакра – 36 км. Суровата красота на нос Калиакра спира високите северни вълни и ги укротява за просторния залив на град Каварна.Разглежда се красивият природен обект и групата потегля обратно към София.

Пристигане в София около 21.00 часа.

Цената включва: транспорт, 1 нощувка със закуска в хотел „ЛОТОС“ 3* – Балчик, медицинска застраховка и екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва: стойността на обзорния билет за „Дворецът“ и Ботаническата градина в Балчик – 14 лв. на човек.

Цената на билета на човек за Аладжа манастир е 3 лв., ако билетът е групов, и е 5 лв. за индивидуален билет.