Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Остров Кипър

Септемврийско море в хотел „Фламинго Бийч“ – 3*/ Hotel Flamingo Beach 3*, Ларнака, Кипър

14 – 18.09.2020, понеделник-петък

5 дни/ 4 нощувки със закуски и вечери – Цена: 850 лв. – НВ

******************************************

14 – 20.09.2020, понеделик-неделя 

7 дни/ 6 нощувки със закуски и вечери – Цена: 1055 лв.НВ

С триста слънчеви дни през годината остров Кипър е желано място за посещения. Кипър има древна и впечатляваща история, датираща отпреди 9000 години.

В настоящия си вид островът е разделен на две части. Гръцките кипърци, които са 80% от населението, са в южната част, а турските кипърци са в северната.

Златните плажове, цитрусовите плантации, боровите гори на планината Троодос превръщат Кипър в едно истинско приключение за нас, европейците!

1 ден – 14.09.2020

Полет с WIZZ AIR в 13.25 часа от Терминал 1 на летище София : София – Ларнака.Трансфер до хотел Flamingo Beach* – хотел на първа морска линия.

Flamingo Beach 3* е разположен срещу известния плаж Макензи, отличен със Син флаг. Притежава басейн на покрива с панорамeн изглед към Средиземно море.Елегантните стаи на Flamingo Beach 3* са модерно обзаведени, имат всички удобства: климатик, собствени бани, сателитна телевизия и предлагат странична гледка към морето.

В ресторанта на хотела сутрин и вечер храната на туристите ще бъде поднасяна на шведска маса.

Хотелът организира седмични събития, които включват етновечери с местни народни танци.

„Фламинго Бийч“ 3* разполага с фитнес и спа-център.

Настаняване и начало на 7-дневната почивка на острова.

2 ден – 15.09.2020

Закуска в хотела, плаж или разходка в Старата част на Ларнака. Пешеходната  обиколка започва от яхтеното пристанище, посещава се Историческият музей и храмът на Свети Лазар,който е и първият епископ на острова.

В Ларнака се намират останките от стария град Китион, като според легендата античният град е основан от внука на Ной – Китим.

В края на красивата крайбрежна улица „Атина авеню“ може да бъде посетена крепостта от 12 век, запазена и до днес.

Край Ларнака се намира Хала Султан Теке – това е третото най- свято място за мюсюлманите. Намира се в близост до Соленото езеро, недалеч от летището. Тук е гробът на Ум Харам – дойката на пророка Мохамед.

Ларнака е оформен курорт с многоплажове, хотели и ресторанти.

Вечеря и нощувка в хотела.

 3 ден – 16.09.2020

Закуска и плаж до хотела или посещение на курорта Агиа Напа – на 50 км разстояние. Плаж в Агия Напа.

Завръщане в Ларнака. Вечеря и нощувка в хотела.

4 ден – 17.09.2020 

Закуска в хотела. Плаж пред хотела или екскурзия до град Пафос и манастира „Кикос“, разположен в планината Троодос.

Град Пафос е близо до скалата Петра, където според митологията Афродита е излязла от морската пяна. Легендата разказва, че тези, които плуват около скалата и я обиколят три пъти, ще останат вечно млади.

Пафос има най-дългата плажна ивица на острова.

Основната забележителност в града е Археологическият парк на Пафос – Kato Paphos Archaeological Park – част от списъка на ЮНЕСКО с отлично запазени мозайки, както с изображения на геометрични фигури, така и пресъздаващи сцени от митологията. Намират се в т. нар. домове на Дионис, Айон, Орфей и Тезей. Впечатляваща забележителност е и Римският одеон от 2-ри век пр. Хр., който разполага с 1200 места и все още се използва за концерти и представления.

В района на пристанището туристите ще обядват. Местният деликатес тук е ястие от риба меч.

Отпътуване към манастира „Кикос“ в планината Троодос.Впечатляващата планина Троодос е висока около 2000 метра и е застлана с ароматни борови гори.

Множество са византийските църкви тук, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Те са част от манастирите на Троодос.

Туристите ще посетят най-големия манастир в Кипър – манастирът „Кикос“, посветен на Света Богородица Кикоска.Манастирът е създаден през XI век по времето на Алексий I Комнин. След множество драматични събития тогавашният византийски управител донася в манастира от Константинопол икона на Света Богородица, рисувана от самия евангелист Лука. С множеството чудеса, станали благодарение на нея, иконата се превръща в основна пазителка на манастира и на целия остров.

Наблизо до манастира е погребан и уважаваният от местните гърци Архиепископ Макариос.

Завръщане в Ларнака и вечеря в хотела.

5 ден- 18.09.2020

Закуска в хотела, плаж и разходки в Ларнака.

6 ден – 19.09.2020

Закуска в хотела и плаж.

7 ден – 20.09.2020

Закуска, плаж и напускане на хотела.

Полет до София от летище Ларнака с начален час: 16.10 часа.

Полезна информация за Кипър:

Население: 700 000 жители

Валута: Евро

Спешен телефон: 112

Телефонен код: +357

Електричество: Кипър използва трифазови контакти с 240 W (за някои неща ще ви е нужен адаптор).

Шопинг в Кипър: В Кипър се предлагат красиви ръчно изработени дантели и керамика. Могат да се купят от пазарите и магазините, но ако се купят от селата, където се изработват, туристите ще се запознаят с кипърската култура на ръчна изработка.

В курортите като Агия Напа магазините са отворени по цял ден през седмицата, но в Ларнака затварят по обяд. В Ларнака търговската улица е покрай брега. В Пафос магазините са в района на Като Пафос.

ВАЖНО: Петдневната почивка ще се осъществи в периода 14-18.09.2020 и в нея също ще бъдат включени допълнителните екскурзии, стига туристите да желаят това!

Цената включва:

* Двупосочен самолетен билет – София-Ларнака- София с включен ръчен багаж с размери до 40х30х18 см до 10 кг. (цената подлежи на препотвърждение при резервация) с редовен полет на авиокомпания Wizz Air. Ръчният багаж може да се вземе на борда само ако туристът закупи Wizz Priority – цена от 40 лева на посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: 1 ръчен багаж на борда с размери до 40х30х18 см до 10 кг; 1 багаж с колелца в салона с размери до 55х40х23 см до 10 кг и гише за чекиране и качване на борда с предимство;

* 6 или 4 нощувки в крайморския хотел „Фламинго Бийч“3*- Ларнака с включени закуски и вечери на шведска маса.

* Присъствие на български ексурзовод с гръцки език по време на целия престой.

* Присъствие на водач от Агенцията по време на целия престой.

Цената НЕ включва допълнителните екскурзии:

  • Допълнително заплащане на услугата Wizz Priority – 40 лв. на посока
  • Панорамна обиколка на Старата част на Ларнака – 10 евро на човек
  • Пътуване до Агия Напа, най-известният местен курорт – 15 евро на човек
  • Пътуване до Пафос и манастира „Кикос“ в планината Троодос – 35 евро на човек
  • Медицинска застраховка на ЗД Евроинс с лимит на отговорност 5000 евро – всеки турист заплаща индивидуалната цена на своята застраховка.