Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Остров Сирос – “Царицата на Цикладите”

Екскурзия за пътешественици

*Посещават се и близките острови Миконос и Тинос!

7 дни/ 5 нощувки на остров Сирос, Цикладски острови Д

18 – 24 септември 2020, (петък – четвъртък)

Цена: 578 лв.

1 ден – София – Атина – Пирея – нощен преход!

Отпътуване в 18.00 от пл. „Руски паметник” в София за Солун и Атина. Призори пристигане в гръцката столица.

2 ден Атина – Пирея – ферибот до остров Сирос.

7.30 часа – Отпътуване с ферибот от Атина за остров Сирос, който е административната столица на Цикладските острови в Егейско море. Около 11.30 – пристигане на Сирос и акостиране в град Ермуполи – столицата на Сирос, поетично определяна като „Царицата на Цикладите”. Градът е под защитата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел „АРХОНТИСА“ 2 */Hotel Archontissa 2*. Хотелът се намира на ключово място, близо е до центъра на Ермуполи, както и до пристанището и близките плажове. Свободно време за почивка.

3 ден – Сирос – опознаване на столицата Ермуполи

Пешеходна разходка в старата част на града.Тук сградите впечатляват със своя неокласически венециански стил, който, съчетан с гръцките стари къщи, създава живо усещане за древност и красота.В живописния квартал Вапория все още се виждат елегантни венециански имения. Сред най – впечатляващите сгради са тези на Кметството и на Театър Аполон, който е умалено копие на Миланската скала. Красив е и площадът с паметника на адмирал Миаулис. Сградите са разположени на двата столични хълма, като на върха на Стария град Ано Сирос се синее католическата катедрала „Свети Георги“, а на другия хълм е разположена православната църква „Възкресение Христово“ До най-високите части на Ано Сирос се стига по каменни стъпала, преминаващи покрай старинни къщи, обгърнати от нацъфтели бугенвилии. Там, на върха, се открива чудна гледка!

Плажовете на Сирос са приятни и релаксиращи!

4 ден – Пътуване до остров Миконос.

Плаж на Сирос или по желание – пътуване с ферибота до остров Миконос. Пристигане в ранния предиобед и разглеждане на главния град Хора. Тук интерес представляват Вятърните мелници и кварталът „Малката Венеция“ – поредица от стари домове със средиземноморска архитектура, в основите на които се разбиват морските вълни. Във времето на своя престой туристите ще посетят църквата „Парапортиани“, площад „Алефкандра“ с местния храм и ще обядват в някой от близките рибни ресторанти.

Миконос се радва на голямо туристическо присъствие и затова тук магазините за сувенири и модните бутици са много. Плаж на Миконос!

5 ден – Плаж и разходка в Ермуполи и съседните села

Закуска. Свободно време за плаж и разглеждане на близките до столицата Ермуполи селца.

(Ако желаят, туристите могат да пътуват и до остров Парос.

Фериботът спира в столицата Парикия. На Парос интерес представлява църквата Екатондапилиани – „Църквата на стоте врати” (VI в.) – според легендата е създадена от света царица Елена, застигната от морска буря на това място. Наблизо се намира и местният Венециански замък от XV в. При времева възможност може да бъде разгледано и рибарското селище Науса, едно от най-красивите села на Цикладите.)

6 ден – Пътуване до остров Тинос.

Свободно време за плаж или пътуване до остров Тинос.

И тук туристът вижда белите къщи със сини прозорци, тесни улички и шумно пристанище, но островът се радва на буйна зеленина и на множество къщички за гълъби, пръснати навсякъде. Най-известната и почитана сграда тук е църквата „Света Богородица Евангелистрия ( Благовещение)“, построена около 1822, на мястото, където е открита иконата на Света Богородица Благовещение, престояла в земята цели 850 години и свързана с Гръцкото въстание за освобождение.

Плаж на Тинос!

Завръщане на остров Сирос.

7 ден – 7.30 часа –Пътуване обратно с ферибота към Атина – Пирея и с автобуса към София.

Пристигане в София вечерта.

Къде ще се хранят туристите – непосредствено до хотела има пекарна, мини пазар и ресторант за бързо хранене. По време на престоя ще бъдат организирани 2(две) вечери – едната на върха на Стария град, за да бъде наблюдаван залезът, а другата в елегантен местен ресторант с жива музика. Обичайната цена на една вечеря в ресторант е около 15 евро на човек.

Нашият Хотел „Архонтиса“ 2* е разположен в центъра на града на площад Iroon. Archontissa е само на 300 м от пристанище Сирос. Той предлага климатизирани помещения за настаняване с безплатен Wi-Fi. Всяка стая включва самостоятелна баня, хладилник и телевизор. Някои стаи се предлагат с кухненски бокс.

Автобусната спирка за града се намира на кратко, пешеходно разстояние от хотела.

Линк към хотел Архантиса:
http://archontissa.gr/?fbclid=IwAR0FNeRY-iNrEbPZPnkQa64GSPoB-j5dfpM8cR1IpHgApSBC8TTtl4d5gH0

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус , пътни и гранични такси и фериботни билети до и от остров Сирос.
  • 5 нощувки в хотел „Архонтиса“ 2*/ Hotel Archontissa 2*- Ермуполи, Сирос
  • Присъствие на водач от Агенцията по време на почивката

Цената НЕ включва:

  • Пътуване с ферибот до и от остров Миконос – 25 евро на човек
  • Пътуване до остров Тинос – 25 евро на човек
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро на ЗД Евроинс – всеки турист заплаща своята индивидуална медицинска застраховка.