Туристическа агенция "Ваканция Роза"

Та “Ваканция Роза” уведомява своите туристи, че екскурзията до Истанбул и Принцовите острови за дата: 26-29.03.2020 г. ще се проведе на дата: 30.04. – 3.05.2020 г. , Бъдете здрави, скъпи приятели! Фестивал на лалето в Истанбул и на остров Бургазада, 26-29.03.2020 г., четвъртък-неделя, Цена: 149 лв.

* Туристите ще отседнат в хотел “Флоранца Сити” 3*/ Floranca City 3*кв. Лалели

1 ден – 26.04., четвъртък

Тръгване на 26.03., четвъртък, от София в 22.30, пл. Руски паметник, в 23.30 на бензиностанция ШЕЛ Пазарджик, в 00.30 – на ОМВ бензиностанция до хотел Санкт Петербург-Пловдив, в 01.30 – на бензиностанция “Стаза” – Стара Загора, в 02.30 – на ОМВ Хасково, следва  Свиленград, Капитан Андреево/Капъ куле, Истанбул.

2 ден – 27.04., петък

8.30 – В Истанбул – заедно с местен екскурзовод започва панорамната обиколка на европейската част на града. Посещава се кварталът  Балат – разходка сред цветните сгради със запазена  архитектура от 19 век и артистичните кафенета на Балат.Тук са и българската църква “Св.Стефан”, и манастирът “Христос Спасител” – “Хора”- Карийе джамии днес – който “блести” с изключителните си мозайки и фрески. Оформен окончателно през 14 век – той е образец за т.н. Палеологов период във византийската живопис.

11.30 – Пожелание – круиз по Босфора – корабчето преминава близо до новия султански дворец Долмабахче, Чираан палас, квартала Ортакьой, отбранителните крепости Румели и Анадолу Хисар, летния султански дворец Бейлербей, Военното училище, гарата Хайдарпаша и покрай много богати къщи и дворци.

19.00 – По желание – “Нощен Истанбул” – при 15 записани туристи се посещава новият Аквариум в МОЛ “Емаар”  и светлинното шоу “Пеещите фонтани” – и двата обекта са в азиатската част на Истанбул.

2 ден – 28.04., събота

8.30 часа – Обиколка на Азия – преминаване през Златния рог и през първия или втория мост над Босфора – неповторимо преживяване – и  изкачване до хълма Чамлъджа. Кафе-пауза за разглеждане на парка и за снимки на това най-високо място, откъдето може да се наблюдава проливът Босфор.

Посещение на парка Емиргян за разходка сред алеите с лалета – красиви и богато оформени алеи от разноцветни лалета и високи средиземноморски дървета.Кафе – пауза в Жълтия павилион на парка.

Придвижане към двореца Долмабахче. Посещение на  един от най-бляскавите дворци в Европа, създаден от архитектите Балиан по поръка на султан Абдул Меджид I в средата на 19 век.Стил – барок, рококо, неокласическа архитектура.Бляскави салони,красиви полилеи от кристал, фина дърворезба,покрита със злато,кристално стълбище и прекрасни външни градини – това накратко е дворецът.

12.00 – От морска гара Кабаташ туристите отпътуват за остров Бургазада, който се намира на девет мили от най-близкото Истанбулско пристанище. Бургазада е по-висок и по-озеленен от останалите Принцови острови.Вилите на Бургазада привличат вниманието с изяществото и красотата си. Във Византийската империя е наричан Антигони.Днес на Бургазада има три гръцки православни църкви. Прочутият турски поет и писател Саит Фаик Абасъянък също е живял на острова. На пристана е поставен негов бюст, а домът му е превърнат в музей.

Обиколката с файтон слага началото на романтичната разходка на острова. Обяд – на острова.

В 15.30 групата потегля обратно с ферибота за Истанбул.

16.30 – Заедно с нашия гид туристите се отправят към небостъргача Сапфир, за да се изкачат на 64-я етаж и наблюдават Истанбул от неговия покрив.Тези, които желаят, участват в 4D симулация на въздушна разходка над Истанбул с виртуални посещения на знаковите места в града.

Отпътуване към хотела и свободно време.

3 ден – 29.04., неделя

8.30 –  Посещение на Историческия площад Хиподрума. Отвън се разглеждат византийската базилика “Света София”, Синята джамия, Колоната на Константин, Египетският обелиск, Змиевидната колона и Фонтанът на Вилхелм II. Всяка една от забележителностите, както и водохранилището Йеребатан, разположено наблизо,  могат да бъдат  посетени заедно с местен гид.

При времева възможност – при излизането от Истанбул се посещава византийската църква с чудотворното аязмо и рибите в кв. Балъклъ – “Света Богородица Живоприемен източник”.

Отпътуване за Одрин.

В Одрин:

* Посещение на Стоковата борса

*Посещение на Покрития пазар Араста и на близките магазини, разположени около джамията Селимие.

17.00 – отпътуване за България.Прибиране в София – късно вечерта.

*Участието на туристите в допълнителните екскурзии се заявява и заплаща в офиса на Агенцията, тъй като повечето екскурзии изискват предварителна резервация. Туристите, които се включват на място, в последния момент – плащат услугата по-скъпо с 5 евро!

Цената включва:

* Транспорт с лицензиран автобус – 3*

* 2 нощувки със закуски в хотел Floranca City  3* , кв. Лалели

* Посещение и пазаруване в град Одрин

* Присъствие на водач от Агенцията и на местен екскурзовод по време на пътуването.

* БОНУС – пешеходна обиколка на площад Хиподрума.

Цената НЕ включва:

* Панорамна обиколка на Истанбул – на европейската и азиатската част на града с посещение на българската църква “Свети Стефан” – 15 евро.

* Посещение на парка Емиргян – 5 евро

* Разглеждане на дворците Топ капъ сарай, базиликата “Света София”, двореца Долмабахче, музея “Христос Спасител” – “Хора” и на небостъргача Сапфир – по 20 евро за всеки един от обектите с включен билет и беседа от местен гид.

* Пътуване с корабче по Босфора – 17 евро

*Пътуване с ферибот до и от остров Бургазада с включен двупосочен билет – 10 евро

* Цената за организираната вечеря в Рибен или в класически Турски ресторант се уговаря на място.

* “Нощен Истанбул”  – 20 евро – осъществява се при 15 записани туристи!

* Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро от ЗД Евроинс – 3 лв. на човек

*Агенцията си запазва правото да промени реда на екскурзиите, ако това се налага!

ВАЖНО: ВСЕКИ ТУРИСТ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ С ДАТА НА ВАЛИДНОСТ 60 ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ЕКСКУРЗИЯТА!За деца под 18 години, пътуващи без родители или само с единия родител – е нужно – нотариално заверена декларация, подписана от другия родител(родителите) – (оригинал и 2 копия) и копие от акта за раждане на детето.

За деца под 18 години, пътуващи без родители или само с единия родител – е нужно – нотариално заверена декларация, подписана от другия родител(родителите) – (оригинал и 2 копия) и копие от акта за раждане на детето.