Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Спа-почивка в Сапарева баня

  • 12-17 февруари 2021
  • Цена: 168 лева
  • 26-28 февруари 2021
  • Цена: 84 лева

2 или 5 нощувки със закуски, обеди, вечери, транспорт и безплатно ползване на вътрешния басейн, ваните и минералните душове на спа-комплекса!

Град Сапарева баня е разположен в подножието на Рила планина и е известен с целебната си минерална вода, която възвръща силите и укрепва всеки, който се възползва от нея!

Санаториумът в Сапарева баня – Специализираната болница за рехабилитация – е чудесно място за възстановяване и почивка!

Санаториумът в Сапарева баня

Санаториумът се намира в тих район, разположен е в красив парк в близост до центъра на града. .Лечебната сила на водата в Сапарева баня е открита още от траките и римляните. Минералната вода е хипертермална, слабо минерализирана, сулфатно-хидрокарбонатна, натриева, флуорна, силициева и сулфидна. При своя извор тя има температура от 102 градуса.

В периода на своя 2-дневен( 26-28.02.2021) или 5-дневен престой ( 12-17.02.2021) туристите ще бъдат настанени в стаи по двама, като всяка стая разполага с две самостоятелни легла, хладилник,телевизор и самостоятелна баня.

Безплатните спа-процедури включват ползване на басейн – басейните са два вътрешни, на вана и на минерални душове в спа-комплекса. Санаториумът разполага и с голям външен басейн, но той се ползва само през летния сезон.Калолечението и масажните процедури се заплащат отделно.

В последния ден от престоя, при отпътуването за София, ще бъде посетен и Ресиловският манастир „Покров Богородичен“, покрай който пътят за София преминава!

За туристите ще бъдат организирани кратки екскурзии до село Сапарево и курорта Паничище. Всяка екскурзия се осъществява при най-малко 12 записани туристи и се заплаща допълнително по 5 лв. на човек за разходката до село Сапарево и 8 лв на човек за разходката до курорта Паничище.

 
*Курортното селище Паничище
е разположено сред стари иглолистни гори в Рила планина. Има много почивни бази и ски-влек с добра писта. Паничище е начална точка за пешеходни маршрути към хижите Пионерска,Скакавица,Рилски езера и др.

*Близкото село Сапарево има богата история и впечатлява с красивата катедрална църква „Свето Успение Богородично“, построена по чудесен начин. На 1,5 км от селото се намира и манастирът от 14 век „Свети Архангел Михаил“.

Цената включва:

  • 2 или 5 нощувки със закуски, обеди, вечери и транспорт с лицензиран автобус
  • Безплатно ползване на вътрешен басей, вана и душ в спа-комплекса за времето на престоя
  • Групова медицинска застраховка от ЗД Евроинс АД
  • Присъствие на водач от Агенцията по време на престоя

Цената не включва:

  • Допълнителните екскурзии до Сапарево и Паничище
  • Ползването на допълнителни масажни процедури и калолечение в спа-комплекса.