Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Септемврийски празници в Урануполи (Гърция)

Урануполи
  • Дата : 3 – 6 септември 2022
  • Цена: 315 лева
  • 4 дни/ 3 нощувки

1 ден (събота)

Тръгване в 7.30 от Руски паметник по посока Кулата/Промахон, Серес, Аспровалта, Олимпиада, Йерисос, Уранополи – 380 км.

Към 13.00 групата пристига в Уранополи, настанява се в хотела и в свободното време до вечерта се наслаждава на плажа и морето и разглежда кокетното градче със старите  тесни улички.

19.00 – Вечеря в крайбрежен ресторант – по желание!

2 ден (неделя)

8.00 – закуска в хотела.

В 10.45, след закуската в хотела, туристите, които желаят,  ще се отправят на 2-часово пътешествие с корабче около манастирите на Света гора Атон. Ще бъдат разгледани манастирите от западната част на полуострова, между които „Свети Павел“, „Дохиар“, „Ставроникита“ и „Свети Пантелеймон“, вижда се и пристанището на нашия манастир“ Зограф“.

В следобедните часове – плаж и почивка.

3 ден (понеделник)

След закуската в хотела, при желание на туристите, те ще се отправят до близкото градче Трипити, за да се качат на ферибота до остров Амулиани. Пътуването до Амулиани трае 15 минути на посока. Плаж на Амулияни. Малкият остров ще бъде разгледан и към 16.00 групата ще потегли обратно с ферибота към Трипити и Урануполи.

Остров Амулиани

4 ден (вторник)

Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Олимпиада. Разходка и посещение на Стагира, родното място на Аристотел, за да бъде посетен неговият музей, разположен на открита височина. В този музей са запазени всички открития на Аристотел, които могат да бъдат изложени на открито, като телескоп, слънчев часовник и др.

Отпътуване и пристигане в София – вечерта.

Урануполи

Цената включва: 

  • 3 нощувки със закуски в хотел „Трипити“ 2**/3*** – Урануполи
  • Транспорт
  • Пътни такси
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро на ЗД Евроинс АД и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

  • Пътуване с корабче около Атон – 20 евро на човек
  • Фериботните билети до и от Амулиани – 4 евро на човек в двете посоки.

Град Уранополи е изходен пункт за Света гора Атон и се намира в началото на третия ръкав на Халкидическия полуостров  – Атон. Градът се слави със своята атмосфера на кокетен морски курорт със запазени къщи от началото на 20 век, с множество магазини за икони, картини и бижута и с красиви крайморски ресторанти.

Градчето е опасано от чисти и широки плажове. Символичен център на Урануполи е Морската кула от 16 век, в която е поместен градският музей.

Остров Амулиани се намира между 2-я и 3-я ръкав на Халкидическия полуостров и е красиво рибарско селище, съхранило морската атмосфера на отминали времена. Заради туристите има изградени – макар и не много – хотели и таверни.

Интересни места наблизо са градчетата Йерисос – за нас, българите, място, свързано с времето на царете ни Асен и Петър, и градчето Стагира – родното място на Аристотел.