Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

В сърцето на Родопите

Дата :

  • 9 – 11 септември 2022 (3 дни/2 нощувки)

Цена :

  • 3 дни/ 2 нощувки – 166 лева

1 ден :

Отпътуване от Руски паметник в 7.30, в посока Кърджали. Към обяд – настняване в хотел “Боровица”. След като групата се настани има свободно време за почивка и обяд. Следобед – опознавателна разходка на местността. Вечеря – по желание (срещу допълнително заплащане).

2 ден :

Закуска в хотела

Екскурзия до село Лисиците.


Село Лисиците, според местно предание, наречено така заради уединеното си местоположение, наподобяващо лисича бърлога. Групата ще премине по легендарния въжен мост над язовир Кърджали. След това ще се отправим към края на селото, където се намира голямата скала с издълбани трапецовидни ниши. Тя е наследство от траките, обитавали тези земи. Още няколко такива скали могат да бъдат срещнати единствено в Родопите. Обяд и свободно време. Вечеря – по желание (срещу допълнително заплащане).

Въженият мост над язовир Кърджали, при село Лисиците

3 ден :

Закуска в хотела.

Екскурзия до селата Стар Читак и Рибарци.

В третия ден, групата ще посети село Стар Читак, откъдето се открива прекрасна гледка към меандрите на река Арда. Тя е една от най-пълноводните реки в България. Лъкатуши в югоизточната част на приказните Родопи, пресича границата ни с Гърция, за да се влее в река Марица близо до Одрин. Край село Рибарци се намира меандърът “Завоя’. Той е един от най-красивите и най-сниманите от всички меандри по река Арда. Групата ще има време за снимки и спокойно съзарцаване на красивите Родопски пейзажи. Свободно време и вечеря.

Меандърът “Завоя” при село Рибарци

4 ден :

Закуска и напускане на хотела.

Разходка в Кърджали


В последния ден, туристите ще посетят град Кърджали и Регионалния исторически музей. Той е създаден през 1965 г. с цел да проучва, съхранява и популяризира културно-историческото наследство в Източните Родопи. Oсновният му фонд включва над 40 000 културни ценности, свързани с историята и природата на Източните Родопи. Музеят се помещава в уникална сграда, обявена за архитектурен паметник на културата с национално значение през 2005 г. Тя е разположена сред красив парк, където растат над 30 екзотични растителни вида. Сградата е построена в периода 1922–1930 г. 

Посещаваме и манастирския комплекс “Успение Богородично” , ръководен от отец Боян Съръев.

Свободно време, почивка за кафе и обяд. Отпътуване за София. Пристигане в София – привечер.

Регионалният исторически музей в Кърджали

Важно : Туристите избрали триднвения вариант, посещават или село Лисиците, или меандрите на река Арда при село Стар Читак и Рибарци (2 ден).

Хотел “Боровица” 2*

Семеен хотел Боровица се намира в село Пъдарци, на 50 метра от брега на язовир Кърджали. Предлага 2-звездни стаи за настаняване с тераса. Всяка стая за има изглед към езерото, а гостите имат достъп до ресторант и градина. На разположение на гостите има детска площадка, безплатен Wi-Fi и безплатен частен паркинг. Стаите в хотела разполагат с гардероб, телевизор с плосък екран, собствена баня, спално бельо и хавлии.

Цената включва :

  • 2 или 3 нощувки
  • Закуски
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Екскурзоводско обслужване
  • Медицинска застраховка

Цената не включва :

  • Екскурзия до село Лисиците – 10 лева
  • Екскурзия до селата Стар Читак и Рибарци (меандрите на река Арда) – 12 лева
  • Обеди и вечери – по желание и срещу допълнително заплащане