Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Почивки на остров Корфу (all inclusive)

all inclusive програма, хотел RODA BEACH RESORT 5* Период На човек в двойна стая програма all inclusive Доплащане за единична стая програма all inclusive
30.04 – 07.05.2022 760 лв 140 лв
14.05 – 21.05.2022 840 лв 160 лв
01.10 – 08.10.2022 760 лв 140 лв

В цената са включени :

 • 7 нощувки на база all inclusive,
 • Транспорт с автобус и ферибот
 • Всички билети и фериботни такси,
 • Застраховка за 10000евро с покритие за Ковид,
 • Програма All Inclusive ХРАНА И НАПИТКИ – пълен пансион на шведска маса разнообразие от снаксове, сандвичи, сладоледи – безалкохолни напитки,червено и бяло вино, бира, безалкохолни напитки за обяд и вечеря – алкохолни напитки Ouzo, Whisky, Brandy, Cocktails и други, кафе и чай.

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден    

 • Отпътуване от София – Руски паметник в 02.30 сутринта по маршрут София – Кулата – Солун – Вериа Козани – Мецово- Янина – Игуменица (600 км) . Пътуване по новата магистрала Егнатия-Одос . Пристигане на йонийското пристанище Игуменица – потегляне с ферибот за остров Корфу  (около час и половина). Настаняване в хотела, свободно време за релакс (програма all inclusivе), нощувка на остров Корфу.

2 ден

 • Туристическа програма  на остров  Корфу. Закуска, свободно време за релакс и плаж (програма all inclusive). По желание екскурзия на о.Корфу-  в столицата на острова Керкира с разглеждане на архитектурни забележителности , разходка в столицата ,  посещение на двореца Ахилион , разходка до полуостров Канони. Нощувка на остров Корфу.

3 ден

 • Туристическа програма на остров  КОРФУ – ПАЛЕОКАСТРИЦА – СИДАРИ . Закуска. По желание – екскурзия до Палеокастрица и Сидари. Свободно време за релакс, самостоятелни разходки и плаж (програма all inclusive). Нощувка на остров Корфу.

4 ден

 • Закуска, свободно време за релакс и плаж  (програма all inclusivе). Нощувка на остров Корфу.

5 ден

 • Закуска, свободно време за релакс и плаж  (програма all inclusive). Нощувка на остров Корфу.

6 ден

 • Закуска. Свободно време за релакс и плаж  (програма all inclusive). Нощувка на остров Корфу.

7 ден

 • Закуска, свободно време за релакс и плаж  (програма all inclusive). Нощувка на остров Корфу.

8 ден

 • Корфу – Игуменица – София. Закуска и отпътуване от остров Корфу. Пристигане в София около 23 часа.
 • Цена на човек в двойна стая (деца до 12г -50%) настанени с двама пълноплащащи.
 • Eкскурзията се осъществява при минимален брой туристи: 40
 • Цената не включва допълнителни екскурзии – по желание:

Обзорна екскурзия на о.Корфу –  Керкира с разглеждане на архитектурни забележителности. Разходка в столицата на острова, в най-стария квартал  “Кампиело” , площад “Еспланада”, галерията с арките “Листон” – едно от най-романтичните кътчета на града, Старата крепост, Музеят на азиатското изкуство, Византийският музей, Архивът на сената, Библиотеката. Също и църквата Св. Спиридон, където се съхраняват мощите на светеца, обявен за закрилник на острова. Разходка до полуостров Канони – една от емблемите на Корфу. Посещение на двореца Ахилион XIX в. – лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Сиси, построена в чест на Ахил ( 15евро ). Mинимален брой участници: 30.

По желание –разходка с Калипсо стар (корабът е с прозрачно дъно, даващо възможност за вълнуващо изследване на морското дъно). По време на тази разходка ще имате възможност да наблюдавате подводно шоу, както и красивите брегове на стария град Корфу, Старата крепост, Новата крепост, остров Видо и Мишия остров (15 евро).

Екскурзия до Палеокастрица и Сидари Canal damour

Едно от най-живописните и романтични места на Корфу. По пътя ще посетим фабрика за емблематичния за остров Корфу плод Koum Quat. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Посещение на манастира Палеокастрица, свързан с итересна древна островна легенда. Отпътуваме за Сидари, фото пауза на Канала на Любовта Canal d’amour (15 евро).

Canal d’amour

Еднодневна eкскурзия до Албания

Еднодневна eкскурзия до град Саранда. От 8.00 ч до 20 ч. – свободно време в града (25 евро). Допълнително на кораба се заплащат 10 евро пристанищни такси. По желание допълнителна екскурзия до Античното селище Бутринт (Vouthrotos), намиращо се на 15 км южно от Саранда, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство (23 евро). В цената е включено: транспорт с автобус, местен екскурзовод, входна такса за Национален парк „Бутринт“, обяд в местен ресторант с богато меню на шведска маса. Завръщане в гр. Саранда. Свободно време, около 1 час за разходка в града и потегляме с корабчето за остров Корфу.

Саранда, Албания

Круиз Паксос – Антипаксос – Сините пещери

Еднодневен круиз Паксос – Антипаксос- Сините пещери, от 8.00 ч до 20 ч. Никоя почивка в Гърция не е цялостна без морски круиз, ние ви предлагаме възможността да посетите три прекрасни дестинации. Островите Паксос и Атипаксос, които са разположени близко до южното крайбрежие на Корфу, и известните сини пещери на Паксос. Тръгвайки от пристанището на  Керкира, пред нас се открива уникална гледка към стария град, между двете Венециански крепости. Продължавайки на юг от Керкира виждаме полуостров Канони и дворецът Мон Репо, където принц Филип е роден. Също така ще видим туристическите курорти Перама , Бенитсес, селището Кавос и нос Аспрокавос, който е най-южната точка на остров Корфу. С наближаването на канала между Корфу и Паксос виждаме пред нас зеления остров Паксос покрит с маслинени и кипарисови дървета.

Сините пещери

Легендите разказват, че Паксос се е оформил когато Посейдон отрязъл върхът на Корфу с един силен удар на своя тризъбец и го захвърлил на юг, за да създаде идилично убежище за любовта си Амфитрита. Легендите продължават с мраморният дворец на Посейдон който бил разположен на една синя пещера на остров Ипапанти. Докато пътуваме , отляво виждаме прекрасното пристанище на Лака. Продължаваме да плаваме на юг покрай източното крайбрежие на остров Паксос, наслаждавайки се на внушителния скалист бряг и красивите пясъчни плажове. След това лодката навлиза в спиращи дъха морски пещери, чистите сини води ще ви оставят безмълвни. Потегляме от пещерите и скоро пристигаме на малкия но перфектно оформен Антипаксос, чийто заливи са сравнявани с Карибските. Тук ще имате възможността да плувате в кристално чистите води на „Райския плаж”. Нашата екскурзия продължава с връщане до Паксос, където яхти на милионери хвърлят котви редом до местните рибарски лодки.  След като влезем в тесния канал , който ни води до живописното пристанище на селището Gaios, виждаме невероятна гледка – островите Панагия и Агиос Николаос.  Пускаме котва близо до центъра на селището Gaios,  и слизаме за разходка по тесните улички на селището. При желание обяд в някоя от местните таверни. По време на пътуването може да се насладите на слънчевите лъчи и да се освежите с напитки от бара.

Цена: възрастен – 40 евро (-50% за деца до 12 г.)

Круиз Парга и Паксос

Живописният град Парга, който се намира на гръцкото континентално крайбрежие и островът  Паксос, намиращ се близо до южния бряг на остров Корфу са други две дестинации, които имате възможност да посетите. Отплавайки от пристанището на Керкира пред нас се открива уникалната гледка към стария град , разположен между двете Венециански крепости. Продължавайки на юг от Керкира виждаме полуостров Канони и дворецът Мон Репо, където принц Филип е роден. Също така ще видим туристическите курорти Перама , Бенитсес, селището Кавос и нос Аспрокавос, който е най-южната точка на остров Корфу. С наближаването на канала между Корфу и Паксос виждаме пред нас зеления остров Паксос покрит с маслинени и кипарисови дървета.

Остров Парга


Roda Beach resort 5*