Туристическа агенция "Ваканция Роза"

Остров ЕГИНА, АТИНА и НЕА МАКРИ, 25-28.05.2020, понеделник-сряда, Цена 429 лв, Поклонническо пътуване

1 ден 25.05.2020 (понеделник)  – Среща на летище  София  в 5.00 часа., Терминал 2, за полет до Атина в 6.50 часа с полет на Ryanair. Кацане около 8.00 часа. Посрещане от местен представител с български език. Екскурзия с луксозен мини-бус до Неа Макри и манастира “Благовещение“ – поклонение пред мощите на св. Ефрем Нови. Отпътуване към центъра на Атина. Панорамна обиколка с автобус на забележителностите в центъра на Атина-Арката на Адриан и Храмът на Зевс Олимпийски, олимпииския стадион, паметника на Байрон,площад Синтагма и  Парламента. Обиколката продължава по ул.”Панепистимиу” и преминава край Атинската трилогия – сградите на Академията, Университета и Националната библиотека, разходката продължава към площад Омония. Кратка спирка в подножието на Акропола. По ул. “Пиреос” групата се предвижва до Пирея. Следва настаняване в хотела – около 13.30 часа.Почивка и освежаване до 16 часа. Следва пешеходна разходка в Пирея – там се разглеждат: църквата “Св.Константин и Св. Елена”, градският театър, пристанището на Пирея и църквата “Св. Троица”. Нощувка.

2 ден – 26.05. 2020 (вторник)–  Отплаване с ферибот от Пирея, Атина за остров Егина в 8.20 /около 1час и петнадесет минути./ Придвижване с такси /около 7 км / от пристанището до манастира. Поклонение в манастирите на о. Егина. Посещава се  женският манастир “Св. Троица”, където са чудотворните мощи на Св. Нектарий Егински, един от най-обичаните съвременни светци.  Разглеждат се  новата църква до манастира, посветена на “Св. Нектарий”, гроба и килията на Св. Нектарий и чудния полилей в храма на манастира. По желание – посещение на манастира „Хрисолеонтиса“ с чудотворната икона на Божията Майка, пред която свети Нектарий се е молил многократно.
Връщане в гр. Егина, столицата на о. Егина. Свободно време –  обяд по крайбрежната улица и покупки на известния шам фъстък от остров Егина. Възможност за плаж. Отплаване за Пирея в 18.15 часа. Нощувка.

3 ден 27.05.2020 (сряда)-    Закуска. Освобождаване на стаите  около 10.00 часа. С градски  автобус се отправяме към летището  за полет към София в 13.35 . Кацане в София около 14.55  часа.

Цената включва:

* Полет със самолет на Ryanair с включени всички летищни такси – с право на ръчен багаж с размери 40/20/25-малка раница или чанта

* Екскурзия до Неа Макри и центъра на Атина

* Двe нощувки  в хотел 2* в Пирея

* Една закуска

* Екскурзоводско обслужване през целия престой в Гърция

* Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро на ЗД Евроинс

Цената НЕ включва:

* Автобус  Пирея- летище Атина – 6 евро

* Ферибот Пирея- остров Егина –Пирея – 16 евро в двете посоки

* Такси: пристанище остров Егина – манастира “Св.Нектарий” и обратно – 5-6 евро