Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Нова Година в Пловдив

  • 31 декември 2021 – 02 януари 2022
  • Цена 145 лева
  • 3 дни/ 2 нощувки в  елегантния Хотел THE STAY Boutique Hotel Central Square 4*

Цената включва: транспорт , 2 нощувки в хотел The Stay 4*гр. Пловдив, Медицинска застраховка -групова, водач от Агенцията по време на екскурзията.

По желание – при допълнително заплащане:

  • 2 закуски в хотела – 10 лева
  • Новогодишна вечеря с оркестър на живо – 89 лева

1 ден – 31.12.2021

Тръгване на 31.12. в 8.30 часа от Руски паметник.

В 10.30 групата пристига в Пловдив.

Пловдив, градът под тепетата, е равен по древност на Атина и Рим! Тук са Амфитеатърът и Небет тепе със Стария град и къщи-красавици, с калдъръмени улички и център от началото на 20 век, с достолепни  стари  храмове – образци на изкуството! Това богатство на Пловдив мами туристите винаги да идват и да се завръщат в града.

Туристите имат свободно време или участват в организираната пешеходна разходка в центъра на града и в Стария град с посещение на избран от тях обект – Етнографския музей, къща –музей( Клианти, Балабанова, Григориади или друга). Могат да посетят и един от трите близки храма – „Св.Св. Константин и Елена”, „Св. Неделя” или „Св. Димитър”.

Настаняване в хотела и приготовление за Новогодишната нощ.

Хотел THE STAY Boutique Hotel Central Square 4*се намира  на Главната улица в Пловдив, в идеалния център на града, само на кратка разходка от исторически и други забележителности като Стария град и Античния римски амфитеатър.

До него има много магазини, пекарни, ресторанти, наблизо е Джумаята и артистичният квартал Капана, на една ръка разстояние са Епископската базилика, градската градина с фонтаните, с една дума – тук е сърцето на града.

The Stay хотел 4*предлага модерни стаи със съвременни технологии и стилен интериор. Безплатен WiFi, 43-инчови смарт телевизори и USB контакти за зареждане са някои от удобствата в стаите. Комплимент към гостите е топлата напитка, която ги очаква във  всяка стая.


Тези, които искат топъл минерален басейн, ще бъдат настанени в Гранд хотел Пловдив 5*. В Гранд хотел Пловдив 5* се намира най- големият басейн с минерална вода в града. Гостите на хотела по време на своя престой ползват, както басейна , така и СПА-зоната на хотела, в която има джакузи, сауна и всички спа-удобства . Гранд хотел Пловдив 5*

Време е за незабравим празник, наздравици и безброй усмивки!

Меню – Ресторант Даяна 1

Ресторант Даяна 1

За да участваме в Новогодишната вечер, трябва да имаме зелен сертификат за ваксина или направен тест – антигенен или PCR!

 2 ден – 01.01.2022. Честита Нова 2022 година!

Късна закуска в хотела. Тези от групата, които желаят, се отправят на разходка до село Широка лъка или до Бачковския манастир.( Екскурзията се осъществява при 12 записани туристи)

Нощувка в хотела.

3 ден – 02.01.2022

Закуска и освобождаване на хотела.

Отпътуване за София – по желание –  кафе-пауза и разходка в центъра на Пазарджик или посещение на друг обект по пътя.

Прибиране в София – около 17.00 часа.

Допълнителни екскурзии – по желание: 

Осъществяват се на 01.01.2022 г.при добро зимно време.

Пловдив – Широка лъка – 25 лв.

 В Широка лъка  – разходка през и около живописното селище. Посещение на местния храм „Света Богородица Успение”. Ако бъде отворена някоя от къщите-музеи –тя ще бъде посетена.

На връщане към Пловдив посещаваме Бачковския манастир.

Пловдив – Асенова крепост – Бачковски манастир – 15 лв.

Посещаваме откритата Асенова крепост на път към Бачковския манастир.

В Бачковския манастир посещаваме главния храм с чудотворната икона на Света Богородица, както и Трапезарията, и Костницата, ако туристите пожелаят.

Начин на плащане – До 10.12.2021 г. всеки турист трябва да внесе капаро в размер на 50 лв.