Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Метеора

  • 23-24 октомври 2021 (събота и неделя)
  • Цена: 152 лева

По време на екскурзията се посещават: град Солун с неговите забележителности, 6-те манастира на историко-природната област Метеора и скалния параклис на река Темпи “Света Параскева”, както и селищата Каламбака и Кастраки.

1 ден, събота

Тръгване в 6.30 от Руски паметник по посока Кулата/Промахон – Солун. В 11.00 туристите пристигат в Солун и имат 3-часов престой за разходка и обяд. Посещават се крепостта Ептапиргио, централната част на града и храмът “Свети Димитър Солунски Чудотрорец”.

В 14.00 групата потегля за град Каламбака. По пътя – спирка при скалния параклис на Света Параскева с чудотворното аязмо.Параклисът се намира в красива местност на река Темпи, известна още като Изворите на Афродита.

Привечер групата пристига в град Каламбака и ще бъде настанена в хотел в 2*/3* в Каламбака или в Кастраки.

2 ден, неделя

Закуска в хотела. Посещение на 6-те манастира от комплекса Метеора: “Свети Николай Утешител”, “Света Преображение Господне” – Големият Метеор, “Света Варвара” – Русану,”Свети Варлаам”, “Свети Стефан” и “Света Троица”. Посещава се и книжарницата на фабриката за икони.

В ранните следобедни часове – отпътуване за България.
Пристигане в София – вечерта.

Допълнителна информация:
Небесният град Метеора, създаден в периода 10-11 век след Р.Хр., се намира в областта Тесалия, на 20 км от град Трикала. Над и в скалите на север от река Пеней са построени прекрасни обители, зографисани от средновековни майстори, между които и Свети Теофан Критски.Манастирите пазят много светини,всеки един от тях представлява изключителна духовна и художествена ценност!

Цената включва:
* Транспорт с лицензиран автобус
* 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в Каламбака или Кастраки.
* Екскурзоводско обслужване
* Медицинска застраховка на ЗК Евроинс с лимит на отговорност 2000 евро.