Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

На море в Аспровалта /Гърция

7 дни/6 нощувки със закуски, вечери и транспорт       

01 – 07 септември 2020

Цена: 459 лева

*******************************************

3 дни/2 нощувки със закуски,вечери и транспорт

05-07 септември 2020

Цена: 165 лева

Цената включва: транспорт до и от Аспровалта, 7 или 6 нощувки със закуски и вечери в Хотел Стримонико/Hotel Strimoniko 2**, пътни такси, медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗД Евроинс и екскурзоводско обслужване.

Тръгване на 06.06.,събота/ 27.06.,събота./01.09.,вторник в 7.30 от Руски паметник по посока Благоевград, Кулата/ Промахон, Серес, Аспровалта – 300 км.

Към 12.30 туристите пристигат в Аспровалта и ще бъдат настанени в Хотел Стримонико 2**.

В следобедните часове започва тяхната лятна почивка.Тези от летовниците, които имат ставни и мускулни болки, ще усетят целебната сила на Бяло море!

Хотел Стримонико**/ Hotel Strimoniko 2** се намира в центъра на курортното градче, на 50 м от плажната ивица, в близост до много магазини, таверни и ресторанти.

Хотелът разполага със свой ресторант, в който туристите ще се хранят.

Курортният град Аспровалта се намира на пътя между Кавала и Солун и има 14-километрова плажна ивица със ситен пясък. От запад курортът е заслонен от Богданската планина.Кокетните вили и къщи са разположени просторно, близо до брега.Там е и храмът, посветен на Свети Георги. Двете чудотворни икони в него – на Света Богородица и на Свети Георги –  са донесени от Мала Азия.

Улиците и площадите на курорта са осеяни с много цветя, олеандри,средиземноморски борове и палми.

В началото на селището се намира манастирът “Света Лидия”, който ще бъде посетен от туристите в удобен за тях момент.

Както навсякъде в Гърция, и на плажа в Аспровалта, за да ползват чадър и шезлонг, туристите трябва да си поръчат поне едно кафе за деня.

Ако разполагат със свой чадър, летовниците не заплащат нищо!

По време на престоя за тези, които желаят, ще бъдат организирани кратки екскурзии до езерото Волви, до близките курорти Ставрос, Олимпиада, Стагира и Урануполи.