Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Кукленски манастир и Дефиле на младото вино в Стария Пловдив

  • 14 ноември 2020 (събота)
  • 32 лева
Старият Пловдив

Тръгване, (14.11., събота) в 7.30 от Руски паметник по магистрала „Тракия“ към Пловдив и село Куклен. Първата спирка ще бъде Кукленският манастир.

Красиво разположен в Родопа планина, манастирът е посветен на двамата лечители, безсребрениците Св.Св. Козма и Дамян.Обителта съществува от XI век. През Възраждането е културно гнездо на грамотността и на борбата срещу гръцкото фанариотство. Манастирът има славата на целебно място, свързано с преодоляването на духовни неспокойства и травми.

Манастирът Свети Свети Козма и Дамян

Днес е запазена старата църква от  XV век, посветена на двамата братя. Най-стари и красиви в нея са иконите на Св.Св. Козма и Дамян и тази на Св.Архангел Михаил. В манастира се намират и още две църкви- „Свето Благовещение“ и „Покров на Пресвета Богородица“.

До манастира е целебното аязмо, съществуващо от незапомнени времена!

Отпътуване за Пловдив.

В Стария Пловдив всяка година се провежда Празник на младото вино. Участниците разполагат своите вина в старите възрожденски къщи, които гостите посещават, като отпиват от новото вино в една прекрасна и аристократична атмосфера.

Всеки участник купува билет от 3 лв., с който може да опита 4 вида вино. Предлагат се и мезета,а гостите могат да си купят от харесано от тях вино!

Групата ще има организирана разходка до Етнографския музей – къщата на Аргир Куюмджиоглу, до галерията на Златю Бояджиев, разположена в къщата на Д-р Чомаков, и до двата храма – „Света Неделя“ и „Свети Свети Константин и Елена“.

При времева възможност ще бъде посетена и Главната улица с нейните забележителности.

Отпътуване за София – в 17.30 часа.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Групова медицинска застраховка от ЗД Евроинс АД
  • Екскурзоводски беседи по време на пътуването, присъствие на водач от Агенцията.

Цената не включва:

  • Таксата от 3 лева за индивидуална дегустация на вино и билета за Етнографския музей – 5 лева на човек.
  • Застраховка “отмяна на пътуването (препоръчваме ви сключването на тази застраховка)