Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Коледа в хотел “ХЕПИ” 3* Цариброд (Сърбия)

26 декември 2021

Цена: 24 лева

Да посетим Пирот и Цариброд (Димитровград), Сърбия


Тръгване в 7.00 от кв. Казичене и в 7.30 от Руски паметник по посока Калотина, Димитровград, Пирот -90 км.

Тържествен обяд с музика, танци и много веселие по случай Коледните празници в хотел “Хепи”***/ Hotel “Happy”3* – град Цариброд/Димитровград, Р.Сърбия
* Обядът с жива музика в хотел “Хепи”3* се заплаща допълнително и е на стойност: 39 лв.

9.30 часа – пристигане в град Пирот, разположен от двете страни на река Нишава.Туристите могат да пазаруват на известния пазар в града. Обектите с историческо значение тук са крепостта на Момчил воевода от 14 век и старите възрожденските храмове, съградени и изписани от самоковски майстори: “Света Троица” и “Света Богородица Успение”.


12.30 – отпътуване за Погановския манастир, живописно разположен на река Ерма, заслонен от височината на 200-метрови скали.Стенописите на манастира удивляват посетителя и са дело на майстори от Костурската художествена школа.Манастирът е съграден през 14-15 век от Константин Драгаш и неговата дъщеря – императрица Елена. До ноември 1920 г. манастирът е влизал в пределите на България.


*При лошо време групата ще посети по-близкия Суковски манастир, построен през 1858, чудно зографисан от самоковлията Васил Попхристов през 1869. Посетителите тук са привлечени и от уникалната фреска на Света Богородица Крилатица – Утешителка, изрисувана върху южната стена на храма.Църквата, посветена на Успение Богородично, е построена в 1857 година. Според преданието неин ктитор е Сали бей от Пирот, който издига новата църква в знак на благодарност за оздравяването на своя син Емин.


В 13.30 групата пристига в хотел “Хепи”3*/ Hotel “Happy”3* – Цариброд/Димитровград за участие в тържествения обяд по случай Коледните празници – допълнително заплащане от 39 лв.


Празникът ще бъде озвучен от оркестъра на хотел “Хепи.

Ето и менюто:

*вешалица 150 гр
*вратна пържола 150 гр

*гарнитура

*шопска салата
*топла питка
*баклава.


Музика, танци и добро настроение!

Отпътуване за София в 18.30 часа.

Цената на екскурзията включва транспорт, гранични и пътни такси, медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК “Евроинс” и екскурзоводско обслужване.
*** Кувертът за обедното празнуване в хотел „Хепи“ е на стойност 39 лв. и се заплаща допълнително.
Общи данни за паспортов и визов режим:
Необходима е лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Децата под 18 години трябва да имат задграничен паспорт и ако пътуват без родителите или само с единия родител – трябва да представят оригинал и копие на нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване от родителите!
Туроператорът не носи отговорност за нередовните документи на туристите!