Туристическа агенция "Ваканция Роза"

Казанлък – Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Шипка, Дати: 20.06.2020, събота, 18.07.2020, събота, 08.08.2020, събота, Цена: 36 лв.

Еднодневна екскурзия

Тръгване в 7.30 от пл. Руски паметник по посока София –Карлово – Казанлък – 205 км.

Пристигане в Казанлък към 10.30 часа. Най-напред групата посещава къщата – музей на Чудомир. Оживява епохата на Чудомировите герои – на Лъжлив Съби и кака Сийка.Къщата е едновременно литературен и художествен музей – в нея се пазят много рисунки на художника и неговата съпруга Мара Чорбаджийска.

Посещава се и Казанлъшката тракийска гробница – част от световното културно наследство към Юнеско.Фреските,изрисувани върху куполните стени на помещението, впечатляват със съвършения си рисунък.

При желание на туристите, може да бъде видяна и частта от Историческия музей „Искра“, в която са съхраняват предметите от гробницата на Севт III.

Пътуване към гр. Скобелево – 23 км, за да бъде разгледан етнографският комплекс Дамасцена, в който се наблюдава традиционното за България производство на розово масло.

По време на екскурзоводската обиколка гости могат да съпреживеят красотата на розобера и да наблюдават технологията на розоварене както в  съвременна дестилерия, така и по традиционен за старинното производство начин.

В комплекса гостите ще опитат сладко и мед от рози, розов ликьор и гюлова ракия.

Особено вълнение буди разходката в градините на „Дамасцена“, където гостите ще се насладят на красотата на 150 вида рози.

Обядът в ресторанта на „Дамасцена“.

При времева възможност – в следобедните часове туристите потеглят към близкия град Шипка – 20 км, за да посетят храм-паметника „Свето Рождество Христово“ , построен в памет на загиналите войни при отбраната на легендарния връх.

Оттам групата се отправя към София – 200 км.

Пристигане в София – вечерта.

Цената включва:

•Пътуване с лицензиран автобус

•Екскурзоводски беседи и водач от Агенцията по време на пътуването

Цената НЕ включва :

•Билет за посещението на Къщата-музей „Чудомир“- 3 лв.

•Билет за посещението на Казанлъшката тракийска гробница – 6 лв.