Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Йордания

Четиридневна екскурзия до Йордания Акаба – Петра – Вади Рам

Съкровищницата в град Петра
 • Дата : 26 – 29 януари 2023  
 • Цена: 748 лева

Ден 1:

София – Акаба

Среща на летище София в 6.00 часа. Отпътуване с редовен полет на авиокомпания Ryanair до Акаба в 7.20 часа. Пристигане в Акаба около 10.15. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела в Акаба, настаняване. След обяд разходка с корабче с прозрачно дъно. Разглежда се прекрасното морско дъно изпълнено с разноцветни корали и тропически риби. Панорамна обиколка с лодката за разглеждане на крайбрежието на Акаба и близкия израелски град Ейлат. Свободно време за плаж и разходка из центъра на Акаба. Нощувка.

Акаба

Ден 2:

Акаба – Петра –Акаба 250 км

Закуска. Екскурзия до скалния град Петра. Едно незабравимо посещение на столицата на набатейците, заселили се тук преди повече от 2000 години. Безспорно най-голямото чудо в Йордания и едно от седемте нови чудеса на света. Отличава се със сградите си, издълбани в скалите, от където произлиза и гръцкото му име: petra – камък. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей). Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1 км., обграден от големи отвесни скали. Ще видим многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Над комплекса се извисява манастирът „Ад Деир“, до който се стига по 800 стъпала.
Очаква Ви дълго ходене (около 3-4 часа) през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Късен обяд в селището Вади Муса до Петра. Връщане в хотела в Акаба. Нощувка.

Акаба

Ден 3:

Акаба – Вади Рам

Закуска. Свободно време до обяд. Следобяд екскурзия до пустинята Вади Рам още известна като Лунната пустиня. Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари . „Огромен, ехтящ и божествен…” – така е описал Лорънс Арабски, цветния каньон през който се минава. Голяма част от филма на Дейвид Лийн „Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското въстание. Ще имате възможност да се насладите на разходка с камила (по желание). Следва спирка в бедуинско селище или директно в пустинята, ще опитате чай с кардамон. Вечеря и дискотека в бедуински лагер. Връщане в хотела в Акаба. Свободно време. Нощувка.

Пустинята Вади Рам

Ден 4:

Акаба – София

Закуска. Трансфер до летище Акаба. Директен полет Акаба-София в 09.15 ч. Кацане на летище София около 12.20 ч.

Цената включва:

 • Самолетен билет София-Акаба-София
 • 1 брой ръчен багаж с размери до 40х20х25 см.
 • 3 нощувки в хотел 3* със закуска в Акаба.
 • Трансфер Летище –хотел Акаба-Летище
 • Медицинска застраховка с лимит 10000 евро с асистанс с покрит риск за COVID-19
 • Екскурзоводско обслужване от представител на агенцията по време на целия престой в Йордания

Цената не включва:

 • Пакетна цена 250 долара за: Целодневна екскурзия в скалния град Петра с включени билет, обяд и екскурзовод на руски език. Джип тур в пустинята Вади Рам с включена вечеря, дискотека и екскурзовод на руски език. Едночасова разходка с лодка с прозрачно дъно из Червено море.
 • Чекиран багаж
 • Приоритетно качване на борда на самолета и 2 чанти ръчен багаж: позволява Ви да се възползвате от качване с приоритет и е единственият начин да внесете 2 чанти в кабината. Една се вмества под седалката пред Вас и друга (не повече от 10 кг и размери 55х40х20 см), която може да се съхранява в шкафа над местата. Цената се променя и не е точно определена.