Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Истанбул никога не е бил по-магнетичен

 • Невреятни намаления в периода Цветна седмица с отстъпки до – 35%!
 • Топ цена: 115 лева

4 дни/2 нощувки, 2 закуски и посещение на Одрин

Дати на заминаване:

 • 03 декември 2020 (четвъртък-неделя)
 • 10 декември 2020 (четвъртък-неделя)
 • 17 декември 2020 (четвъртък-неделя)

Тръгване в 23.30 часа от Руски паметник

Посещения по програмата:

1 ден:

* Пътуване с корабче по Босфора

9.00 –По желание –  Круиз по Босфора – корабчето преминава близо до новия султански дворец Долмабахче, Чираан палас, квартала Ортакьой, отбранителните крепости Румели и Анадолу Хисар, летния султански дворец Бейлербей, Военното училище, гарата Хайдарпаша и покрай много богати къщи и дворци.

* Посещение на двореца Долмабахче

10.30 – По желание – Разглеждане на близкия дворец Долмабахче. Посещение на  един от най-бляскавите дворци в Европа, създаден от архитектите Балиан по поръка на султан Абдул Меджид I в средата на 19 век.Стил – барок, рококо, неокласическа архитектура.Бляскави салони,красиви полилеи от кристал, фина дърворезба,покрита със злато,кристално стълбище и прекрасни външни градини – това накратко е дворецът.

* Посещение на небостъргача Сапфир

Заедно с нашия гид туристите се отправят към небостъргача Сапфир, за да се изкачат на 64-я етаж и наблюдават Истанбул от неговия покрив.Тези, които желаят, участват в 4D симулация на въздушна разходка над Истанбул с виртуални посещения на знаковите места в града.

2 ден:

* Панорамна обиколка на европейската и азиатската част на Истанбул + Принцовите острови, ако времето позволява!

8.30 – В Истанбул – заедно с местен екскурзовод започва панорамната обиколка на европейската и азиатската част на града. В Европа – с автобуса се минава по крайбрежната улица „Кенеди“, покрай  хотела “Пера Палас“, гара Сиркеджи, пристанище Еминьоню, мостът Галата. Преминаване през Златния рог и през първия мост над Босфора – неповторимо преживяване – и  изкачване до хълма Чамлъджа. Кафе-пауза за разглеждане на парка и за снимки на това най-високо място, откъдето може да се наблюдава проливът Босфор. Връщане в Европа и посещение на българската Желязна църква „Свети Стефан“.

Панорамната обиколка завършва с посещение на Историческия площад Хиподрума. Отвън се разглеждат византийската базилика “Света София”, Синята джамия, Колоната на Константин, Египетският обелиск, Змиевидната колона и Фонтанът на Вилхелм II. Всяка една от забележителностите, както и водохранилището Йеребатан, разположено наблизо,  могат да бъдат  посетени заедно с местен гид.

По желание – Разглеждане на „Света София” заедно с местния гид!

12.30 – По желание и ако зимното време позволява – От морска гара Кабаташ туристите отпътуват за остров Бургазада, който се намира на девет мили от най-близкото Истанбулско пристанище. Бургазада е по-висок и по-озеленен от останалите Принцови острови.Вилите на Бургазада привличат вниманието с изяществото и красотата си. Във Византийската империя островът е наричан Антигони. Днес на Бургазада има три гръцки православни църкви. Прочутият турски поет и писател Саит Фаик Абасъянък също е живял на острова, домът му тук е превърнат в музей. Обяд и романтичен следобед  на острова.

( Ако туристите предпочетат, вместо Бургазада може да се посети и остров Халки-Хейбелиада, тъй като той е свързан пряко с българското Възраждане. Там се учат екзарх Антим I, екзарх Йосиф, Неофит Рилски и мн. др. българи. Островът е амфитеатрално разположен с красиви къщи и градини от 19 век.)

В 15.30 групата потегля обратно с ферибота за Истанбул.

Отпътуване към хотела и свободно време.

* Нощен Истанбул – Посещение на МОЛ ЕМААР и на Пеещите фонтани

Разходка “Нощен Истанбул” – при 15 записани туристи се посещава новият Аквариум в МОЛ “Емаар”  и светлинното шоу “Пеещите фонтани” – изключителна феерия от музика, движение и светлини! И двата обекта са в азиатската част на Истанбул.

3 ден:

* Посещение на фабриката за сладкарски изделия “KOSKA” и на град Одрин.

В Одрин:

* Посещение на Стоковата борса

*Посещение на Покрития пазар Араста и на близките магазини, разположени около джамията Селимие.

18.00 – отпътуване за България.Прибиране в София – късно вечерта.

*Участието на туристите в допълнителните екскурзии се заявява и заплаща в офиса на Агенцията, тъй като повечето екскурзии изискват предварителна резервация.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус – 3*
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* , кв. Лалели
 • Посещение на фабриката за сладкарски изделия “KOSKA”
 • Посещение и пазаруване в град Одрин
 • Присъствие на водач от Агенцията и на местен екскурзовод с български език  по време на пътуването.

Цената не включва:

 • Панорамна обиколка на Истанбул – на европейската и азиатската част на града с посещение на българската църква “Свети Стефан” – 15 евро.
 • Разглеждане на двореца Долмабахче и на небостъргача Сапфир – по 20 евро за всеки един от обектите с включен билет и беседа от местен гид. За базиликата „Света София” – 10 евро на човек.
 • Пътуване с корабче по Босфора – 15 евро на човек
 • Пътуване с ферибот до и от остров Бургазада с включен двупосочен билет – 10 евро
 • Разходката “Нощен Истанбул”  – 20 евро – осъществява се при 15 записани туристи!
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро от ЗД Евроинс – 3 лв. на човек
 • Агенцията си запазва правото да промени реда на екскурзиите, ако това се налага!

ВАЖНО: ВСЕКИ ТУРИСТ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ С ДАТА НА ВАЛИДНОСТ 60 ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ЕКСКУРЗИЯТА!

За деца под 18 години, пътуващи без родители или само с единия родител – е нужно – нотариално заверена декларация, подписана от другия родител(родителите) – (оригинал и 2 копия) и копие от акта за раждане на детето.