Туристическа агенция "Ваканция Роза"

Истанбул и Принцовите острови , 30.07. – 2.08.2020 г. 17 – 20.09.2020, четвъртък – неделя, Цена: 149 лв.

Посещава се и Църквата на Първото число с ключетата!

 Цена: 149 лв.

* Туристите ще отседнат в хотел “Флоранца Сити” 3*/ Floranca City 3*“– кв. Лалели

1 ден – 30.07., четвъртък

Тръгване на 26.03., четвъртък, от София в 22.30, пл. Руски паметник, в 23.30 на бензиностанция ШЕЛ Пазарджик, в 00.30 – на ОМВ бензиностанция до хотел Санкт Петербург-Пловдив, в 01.30 – на бензиностанция “Стаза” – Стара Загора, в 02.30 – на ОМВ Хасково, следва  Свиленград, Капитан Андреево/Капъ куле, Истанбул.

Вдясно двореца берлебей

2 ден – 31.07., петък

8.30 – В Истанбул – заедно с местен екскурзовод започва панорамната обиколка на европейската и азиатската част на града. В Европа – с автобуса се минава по крайбрежната улица „Кенеди“, покрай  хотела “Пера Палас“, гара Сиркеджи, пристанище Еминьоню, мостът Галата. Преминаване през Златния рог и през първия мост над Босфора – неповторимо преживяване – и  изкачване до хълма Чамлъджа. Кафе-пауза за разглеждане на парка и за снимки на това най-високо място, откъдето може да се наблюдава проливът Босфор.

Джамията Ортакьой

12.30 – По желание – круиз по Босфора – корабчето преминава близо до новия султански дворец Долмабахче, Чираан палас, квартала Ортакьой, отбранителните крепости Румели и Анадолу Хисар, летния султански дворец Бейлербей, Военното училище, гарата Хайдарпаша и покрай много богати къщи и дворци.

Галата

18.00 – 21.00 – Пазаруване в кв. Османбей – дрехи и кожени изделия от високо качество.

19.00 – При желание  – разходката “Нощен Истанбул” – при 15 записани туристи се посещава новият Аквариум в МОЛ “Емаар”  и светлинното шоу “Пеещите фонтани” – и двата обекта са в азиатската част на Истанбул.

Пролетна утрин

3 ден – 01.08., събота

8.30 часа – Най-напред се посещава църквата „Света Богородица“ на Първото число. Тя е действаща и е  гръцка църква – легендата повелява, че само на първо число от месеца в храма този, който желае, може да купи ключе, което се обвързва със съкровено желание. Когато молбата на човека се изпълни, той трябва да върне ключето обратно в храма.

В подземието на църквата се намира чудотворно аязмо.

9.30 – Посещение на Историческия площад Хиподрума. Отвън се разглеждат византийската базилика “Света София”, Синята джамия, Колоната на Константин, Египетският обелиск, Змиевидната колона и Фонтанът на Вилхелм II. Всяка една от забележителностите, както и водохранилището Йеребатан, разположено наблизо,  могат да бъдат  посетени заедно с местен гид.

10.30 – По желание – Придвижане към двореца Долмабахче. Посещение на  един от най-бляскавите дворци в Европа, създаден от архитектите Балиан по поръка на султан Абдул Меджид I в средата на 19 век.Стил – барок, рококо, неокласическа архитектура.Бляскави салони,красиви полилеи от кристал, фина дърворезба,покрита със злато,кристално стълбище и прекрасни външни градини – това накратко е дворецът.

12.30 – От морска гара Кабаташ туристите отпътуват за остров Бургазада, който се намира на девет мили от най-близкото Истанбулско пристанище. Бургазада е по-висок и по-озеленен от останалите Принцови острови.Вилите на Бургазада привличат вниманието с изяществото и красотата си. Във Византийската империя островът е наричан Антигони. Днес на Бургазада има три гръцки православни църкви. Прочутият турски поет и писател Саит Фаик Абасъянък също е живял на острова. На пристана е поставен негов бюст, а домът му е превърнат в музей.

Обиколката с файтон слага началото на романтичната разходка на острова. Обяд – на острова.

( Ако туристите предпочетат, вместо Бургазада може да се посети и остров Халки-Хейбелиада, тъй като той е свързан пряко с българското Възраждане. Там се учат екзарх Антим I, екзарх Йосиф, Неофит Рилски и мн. др. българи. Островът е амфитеатрално разположен с красиви къщи и градини от 19 век.)

В 15.30 групата потегля обратно с ферибота за Истанбул.

16.30 – Истанбул, Пристанище Еминьоню – пазаруване на Египетския пазар и на Капълъ чаршъ.

16.30 – По желание – Заедно с нашия гид туристите се отправят към небостъргача Сапфир, за да се изкачат на 64-я етаж и наблюдават Истанбул от неговия покрив.Тези, които желаят, участват в 4D симулация на въздушна разходка над Истанбул с виртуални посещения на знаковите места в града.

Отпътуване към хотела и свободно време.

4 ден – 29.04., неделя

8.30 – закуска и напускане на хотела.  При излизането от Истанбул се посещава византийската църква с чудотворното аязмо и рибите в кв. Балъклъ – “Света Богородица Живоприемен източник”.

При желание на туристите се посещава един от крайпътните молове: МОЛ оф Истанбул/ MOL of Istanbul или МОЛ Форум Истанбул/ MOL Forum Istanbul с Аквариума Sea life!

Отпътуване за Одрин.

В Одрин:

* Посещение на Стоковата борса

*Посещение на Покрития пазар Араста и на близките магазини, разположени около джамията Селимие.

18.00 – отпътуване за България.Прибиране в София – късно вечерта.

*Участието на туристите в допълнителните екскурзии се заявява и заплаща в офиса на Агенцията, тъй като повечето екскурзии изискват предварителна резервация. Туристите, които се включват на място, в последния момент – плащат услугата по-скъпо с 5 евро!

Цената включва:

* Транспорт с лицензиран автобус – 3*

* 2 нощувки със закуски в хотел Floranca City  3* , кв. Лалели

* Посещение и пазаруване в град Одрин

* Присъствие на водач от Агенцията и на местен екскурзовод с български език  по време на пътуването.

* БОНУС – Пешеходна обиколка на площад Хиподрума

* БОНУС – Посещение на Църквата на Света Богородица с ключетата!

Цената НЕ включва:

* Панорамна обиколка на Истанбул – на европейската и азиатската част на града с посещение на българската църква “Свети Стефан” – 15 евро.

* Разглеждане на дворците Топ капъ сарай, базиликата “Света София”, двореца Долмабахче и на небостъргача Сапфир – по 20 евро за всеки един от обектите с включен билет и беседа от местен гид.

* Пътуване с корабче по Босфора – 17 евро

*Пътуване с ферибот до и от остров Бургазада с включен двупосочен билет – 10 евро

* Разходката “Нощен Истанбул”  – 20 евро – осъществява се при 15 записани туристи!

* Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро от ЗД Евроинс – 3 лв. на човек

*Агенцията си запазва правото да промени реда на екскурзиите, ако това се налага!

ВАЖНО: ВСЕКИ ТУРИСТ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ С ДАТА НА ВАЛИДНОСТ 60 ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ЕКСКУРЗИЯТА!

За деца под 18 години, пътуващи без родители или само с единия родител – е нужно – нотариално заверена декларация, подписана от другия родител(родителите) – (оригинал и 2 копия) и копие от акта за раждане на детето.