Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Езерото КЕРКИНИ в Гърция – еднодневна екскурзия, 25.01.2020, събота Цена: 42 лв.

Тръгване в 7.30 от Руски паметник по посока Благоевград, Кулата/Промахон, Нео Петрици, Акритохори, Керкини – 224 км.

Спирка при село Акритохори, където ще бъде посетен манастирът “Свети Йоан Предтеча”.

Придвижване към езерото Керкини и основната езерна спирка ще бъде при село Керкини, откъдето с лодка туристите могат да навлезнат във вътрешността на езерото и да наблюдават отблизо пернатия свят.Пътуването с лодка се заплаща на място – 8 евро.

Обядът ще бъде в близка, местна таверна.

Отпътуване за София в 17.00 часа.

****************************************************Езерото Керкини/Бутковско езеро се намира в северната част на Серското поле между планините Беласица и Круша.Езерото е изкуствено създадено върху река Струма през 1932 г., за да бъдат напоявани близките полета. Тъй като се намира на миграционния път “Via Aristotelis”, във времето то се превръща в биосферен резерват за ценни растителни и животински видове.Там гнездят над 300 вида птици, между които къдроглав корморан, пеликани, лебеди и бели чапли, гмурци, а през топлите месеци и големи групи от птиците фламинго.

Оградено от дървета и храсти, езерото е дом и на пасажи водни лилии.

***

Цената включва транспорт с лицензиран автобус, гранични и пътни такси, медицинска застраховка”Помощ при пътуване в чужбина” с лимит на отговорност 2000 евро на ЗК”Евроинс” и екскурзоводско обслужване.

Пътуването ще се осъществи най-малко при 18 записани туристи!