Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Денят на влюбените в Истанбул, 13-16.02.2020 г.,четвъртък – неделя, Цена: 159 лв.

1 ден – 13.02., четвъртък – отпътуване от Руски паметник – София в 22.30 часа, в 23.30 – ШЕЛ Пазарджик, в 00.30 – ОМВ бензиностанция до хотел Санкт Петербург-Пловдив, в 01.30 – Бензиностанция “Стаза” – Стара Загора, в 02.30 – ОМВ Хасково, следва Свиленград, Капитан Андреево/ Капъ куле, Истанбул.

* В зависимост от моментната ситуация – Агенцията си запазва правото да променя реда на посещенията в Истанбул!*

2 ден – 14.02., петък

9.00 Групатапристига в Истанбул и заедно с местен екскурзовод се отправя към двореца Долмабахче. Посещение на  един от най-бляскавите дворци в Европа, създаден от архитектите Балиан по поръка на султан Абдул Меджид I в средата на 19 век.Стил – барок, рококо, неокласическа архитектура.Бляскави салони,красиви полилеи от кристал, фина дърворезба,покрита със злато,кристално стълбище и прекрасни външни градини – това накратко е дворецът.

10.00 – От морска гара Кабаташ туристите отпътуват за остров Бургазада, който се намира на девет мили от най-близкото Истанбулско пристанище. Бургазада е по-висок и по-озеленен от останалите Принцови острови.Вилите на Бургазада привличат вниманието с изяществото и красотата си. Във Византийската империя е наричан Антигони.Днес на Бургазада има три гръцки православни църкви. Прочутият турски поет и писател Саит Фаик Абасъянък също е живял на острова. На пристана е поставен негов бюст, а домът му е превърнат в музей.

Обиколката с файтон слага началото на романтичната разходка на острова. 

В 12.30 – туристите имат организиран обяд в ресторант  „Калпазанкая“/ Kalpazankaya restaurant, красиво надвесен над морския бряг. Всеки един от туристите сам избира своето меню!

В 15.30 групата потегля обратно с ферибота за Истанбул.

16.30 – Заедно с нашия гид туристите се отправят към небостъргача Сапфир, за да се изкачат на 64-я етаж и наблюдават Истанбул от неговия покрив.Тези, които желаят, участват в 4D симулация на въздушна разходка над Истанбул с виртуални посещения на знаковите обекти в града.

Отпътуване към хотела и свободно време.

3 ден – 15.02., събота

Закуска в хотела.

9.00 – Панорамна обиколка на европейската и азиатската част на града – посещават се: църквата „Света Богородица Живоприемен източник“, пътуване през Босфорския мост и преминаване в Азия, за да бъде разгледан паркът Чамлъджа – най-високата част на Истанбул, откъдето ясно се наблюдава движението на пролива и сградите, „накацали“ по хълмовете на града. При желание на туристите може да бъде посетен дворецът Бейлербей, който се намира наблизо! Връщане към европейската част и разглеждане на българската църква „СВети Стефан“.

Посещение на Хиподрума и разходка около трите антични обелиска: колоната на Константин Порфироген, Теодосиевия обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм II.

По желание – Круиз по Босфора – корабчето преминава близо до новия султански дворец Долмабахче, Чираан палас, квартала Ортакьой, отбранителните крепости Румели и Анадолу Хисар, летния султански дворец Бейлербей, Военното училище, гарата хайдарпаща и порай много богати къщи и дворци.

СВОБОДНО ВРЕМЕ!

20.30 – Организирана вечеря с танцувална програма в турски ресторант или вечеря на моста Галата с „балък екмек“ и пешеходно преминаване на моста с разходка около кулата Галата.

4 ден – 16.02., неделя

8.00 – Пътуване към кв. Шишли, за да бъде разгледана Българската екзархия.

9.30 – Посещение на Египетския пазар – за покупки на подправки, ядки,сувенири и на стоки от текстил и порцелан.

12.30 – отправяне към Одрин.

15.30 – В Одрин – посещение на Стоковата борса и на пазарите около джамията Селимие.

18.30 – Отпътуване за България.

Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

* Транспорт с лицензиран автобус

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в кв. Лалели-Истанбул

* Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро (Лицата над 63 г. доплащат 2 лв.!)

* Присъствие на местен гид по време на престоя в Истанбул

Цената НЕ включва:

Допълнителните екскурзии:

* Панорамна обиколка на Истанбул – 15 евро

* Посещение на двореца Долмабахче или Бейлербей – 20 евро

* Посещение на небостъргача Сапфир с участие в 4D- симулативния полет над Истанбул – 20 евро

* Пътуване с корабче по Босфора – 17 евро

* Посещение на остров Бургазада – Принцови острови –  с включен двупосочен билет – 10 евро

* Обяд в ресторант “Калпазанкая”/ Kalpaznkaya restaurant на остров Бургазада – всеки сам заплаща обяда си!

* Разходка до моста Галата и до кулата Галата – 5 евро

* Доплащане за Медицинската астраховка на лица над 63 г. – 2 лв.