Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Гергьовден в Одрин

Вариант: Еднодневна и Вариант: Двудневна екскурзия

  • 6 май 2022 – еднодневна екскурзия – Цена: 39 лeва
  • 6 – 7 май 2022 – двудневна екскурзия – Цена: 97 лева (със  застраховка)
  • Еднодневната екскурзия

Тръгване в петък в 23.30 от Руски паметник и в 23.50 от Казичене. Пристигане в Одрин около 7.00 часа. Най- напред посещаваме Стоковата борса за храни, ядки и перилни препарати. До нея се намира българската църква “Св.Св.Константин и Елена”, която групата винаги разглежда. Това е най-старият български храм в Одрин, възроден за посещения през 2008 г.с дарения на българите от Тракия.

Тези от туристите, които желаят, заедно с водач от Агенцията ще посетят църквата „Свети Георги”, която има храмов празник, и ще  участват на светата празнична лирургия. ( Групата, посетила храма на Свети Георги, ще бъде доведена на Улуз пазара от придружаващия я водач.)

За останалите туристи-непосещаващи храма-  следващата наша спирка е Петъчният Улуз  пазар, богат на дрехи, перилни препарати, килими, храни. Тук ще намерите и красиви дрехи на добра цена. Посещение и на близкия МОЛ Марги Аутлет ( Margi Outlet) и на големия супермаркет Migros.

 Отпътуване към центъра на Одрин, където групата има време за пазаруване в представителните магазини на фирмите Waikiki и Mavi, както и в множеството местни магазини за обувки, дрехи, бижута и храни, пръснати из центъра на града. Време за разходка и обяд.

 В 15.30 часа групата потегля обратно за София.

Пристигане в Казичене и София към 21.30 часа.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус.
  • Присъствие на водач от Агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:

  • Стойността на медицинската застраховка към ЗК Евроинс АД с лимит на отговорност 2000 евро на стойност 2 лв. на човек.

Важно: За влизане в Република Турция е нужен валиден задграничен паспорт.Антигенният тест трябва да бъде направен в София и  е нужен за влизането в България.

  • Двудневната екскурзия

1 ден (6 май)

Тръгване в петък в 23.30 от Руски паметник и в 23.50 от Казичене. Пристигане в Одрин около 7.00 часа. Най- напред посещаваме Стоковата борса за храни, ядки и перилни препарати. До нея се намира българската църква “Св.Св.Константин и Елена”, която групата винаги разглежда. Това е най-старият български храм в Одрин, възроден за посещения през 2008 г.с дарения на българите от Тракия.

Тези от туристите, които желаят, заедно с водач от Агенцията ще посетят църквата „СВети Георги”, която има храмов празник, и ще  участват на светата празнична лирургия.

За останалите туристи-непосещаващи храма-  следващата наша спирка е Петъчния Улуз  пазар, богат на дрехи, перилни препарати, килими, храни. Тук ще намерите и красиви дрехи на добра цена. ( Групата, посетила храма на Свети Георги, ще бъде доведена на Улуз пазара от придружаващия я водач.)Посещение и на близкия МОЛ Марги Аутлет ( Margi Outlet) и на големия супермаркет Migros.

 Отпътуване към центъра на Одрин, където групата има време за пазаруване в представителните магазини на фирмите Waikiki и Mavi, както и в множеството местни магазини за обувки, дрехи, бижута и храни, пръснати из центъра на града.Свободно време –  за разходка и обяд.

Свободно време.

Организирана вечеря – по желание срещу допълнително заплащане.

2 ден – (7 май)

Закуска в хотела. Посещение на Музея на здравето  с интересна музейна част, в която е проследена историята на лечението на болните , лечение с музика и вода. Има красиви восъчни фигури, пресъздаващи сцените от миналото.

Отправяне към крепостта на Одрин, където са се водили битките през 1913 г. Разходка в красивия парк около крепостта.

Преди отпътуването – посещаваме мястото, където се вливат трите реки – Тунджа и Арда се вливат в Марица.

14.45 – отпътуване за София.

Цената включва и нощувката в централен одрински хотел – „Ottoman Palace” или подобен.

ВАЖНО: Антигенният тест за влизане в България ще бъде направен в самия хотел! За влизането в Република Турция не е нужен антигенен тест!