Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Видин и Крайова

Крайова
  • Дата : 8 – 9 октомври 2022
  • Цена : 135 лева

1 ден :

Тръгване от Казичене в 7:00 часа и от Руски Паметник в 7:30.Пристигане в град Видин около 11.

Най-напред посещаваме крепостта Бабини Видини кули – единтвена изцяло запазена крепост в България, служила за замък на цар Иван Страцимир. После групата ще разгледа и Кръстатата казарма, приютила част от сбирката на Регионалния исторически музей. Сградата е построена през 1801 година във формата на равнораменен кръст, днес тя представя традиционната култура на населението от Видинска област от края на 19 век до 20-те години на 20 век.

Крепостта Бабини Видини Кули

Във времето на Второто българско царство цар Иван Александър поверява управлението на Видин на сина си Иван Страцимир. Видинското царство последно пада под османска власт и е освободен през юни 1877 г.

Пешеходната разходка във Видин продължава, като се разглеждат отвън: синагогата – втора по големия в България след софийската, турската поща, джамията на Осман Пазвантоглу и църквата „Св. Николай”. Свободно време за вечеря. Нощувка във Видин в хотел “Бонония” 3*.

Ден 2: 

Крайова

Закуска. Отпътуване за Румъния.

Най-напред посещаваме манастира “Маглавит”, намиращ се близо до град Калафат. Обителта е създадена след съновидение на овчаря Петре Лупо, който приема задачата да издигне на това място манастир. Днес манастирът е прочут с лечебната си сила.

Крайова е най-големият град в регион Олтения. Слави се с красиви сгради, оформени в няколко архитектурни стила- барок, ренесанс и неокласика. По желание ще бъде посетен прекрасният Художествен музей, който се помещава в изящна сграда с венециански огледала, мраморни стълбища и копринени тапети.

По улиците на Крайова

Туристите ще се насладят на пешеходната разходка, която включва: разглеждане отвън на кметството, университета, църквата „Свети Димитър“ и парка Ромънеску – най-големият градски парк в Румъния и 4-ти по големина в Европа, изпълнен с пищна растителност и малки езерца. Тук е разположена и местната Зоологическа градина.

Свободно време. Отпътуване за София. Прибиране : 20.30 часа.

  • При времева възможност се посешава и крайдунавският град – Калафат.
Панормна гледка на Видин


Цената включва :

  • 1 нощувка със закуска в хотел Бонония 3*
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Присъствие на водач от агенцията
  • Групова медицинска застраховка