Туристическа Агенция "Ваканция Роза"

Великден в Урануполи, Гърция, 18-20.04.2020, събота – понеделник, Цена: 173 лв.

1 ден – 18.04., Велика събота

Тръгване на 18.04.,събота, в 7.30 от Руски паметник по посока Кулата/Промахон, Серес, Аспровалта, Олимпиада, Йерисос, Уранополи – 380 км.

Към 13.00 групата пристига в Уранополи, настанява се в хотела и в свободното време до вечерта разглежда кокетното градче с тесни улички и широка крайбрежна ивица.

В 23.00 тези, които желаят, ще присъстват на тържествената света литургия в местния храм, за да посрещнат светлото Христово Възкресение.

2 ден- 19.04.2020 Великден! Христос Воскресе!

След закуската в хотела, туристите ще се отправят на 3-часово пътешествие с корабче около манастирите на Света гора Атон. Ще бъдат разгледани манастирите от западната част на полуострова.

В 13.00 в ресторанта на хотела нашата група ще участва  в тържествения обяд по случай празника.

Следобедните часове са за почивка и отмора.

3 ден – 17.04.2017,  Светли понеделник, Великден!

След закуската в хотела туристите ще се отправят до близкото градче Трипити, за да се качат на ферибота до остров Амулиани. Пътуването до Амулиани трае 15 минути. Малкият остров ще бъде разгледан и към 14.00 групата ще потегли обратно с ферибота към Трипити и България.

Пристигане в София – вечерта.

Цената включва: 2 нощувки със закуски в хотел „Трипити“ 2**/3*** – Урануполи, транспорт, пътни такси, медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗД Евроинс и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: тържествения обяд на Великден – 19.04., неделя, – допълнително заплащане на място – 10-12 евро на човек,  пътуването с корабче около Атон – 15 евро на човек и фериботните билети до и от Амулиани – 4 евро на човек в двете посоки.

*Първоначално плащане в размер 100 лв. – до 20 март.

*Град Уранополи е изходен пункт за Света гора Атон и се намира в началото на третия ръкав на Халкидическия полуостров  – Атон. Градът се слави със своята атмосфера на кокетен морски курорт, опасан от чисти и широки плажове.

Остров Амулиани се намира между 2-я и 3-я ръкав на Халкидическия полуостров и е красиво рибарско селище, съхранило морската атмосфера на отминали времена. Заради туристите има изградени – макар и не много – хотели и таверни.

Интересни места наблизо са градчетата Йерисос – за нас, българите, място, свързано с времето на царете ни Асен и Петър, и градчето Стагира – родното място на Аристотел.